| Magyccc a întrebat:

Eu unul abia am ajuns in Franța și deja mă blochez într-o mică problema. Mi s-a umflat puțin fața din cauza unei infecții la un dinte. Acum as vrea sa știu, dacă m-aș duce la farmacie, cei de acolo mi-ar da ceva împotriva infecției sau nu? Am cunoștințe care spun că nu, dar și care spun că da. Dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de medicament.
Pentru antibiotic, ceea ce ai tu nevoie pentru infenctia la dinte, sunt sanse mari sa nu primesti fara prescriptie medicala, iar din moment ce doar ai ajuns, nu ai asigurare de sanatate daca e so luam logic.
Antiinflamatoare da, un nurofen de exemplu. Legile sunt mai stricte acolo in privinta sanatatii, dar si serviciile sunt altele decat in Romania.
Poti incerca totusi nu doar sa asculti opiniile cunostintelor.
Bine de tinut minte, alta data fa o vizita la dentist si rezolva posibile probleme ale danturii inainte sa pleci. Acolo serviciile stomatologice sunt foarte scumpe.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Daca mergi la farmacie,chiar de obtii un atibiotic,chiar de til trimite careva din RO,in Romania se vad oricui si oriunde,ma refer la antibiotice laughing deci chiar de obtii acel atibiotic,iei se duce infectia,dar nu ai rezolvat problema,daca nu rezolvi,adica dentistu sa rezolve,atunci infectia revine,sa nu crezi ca gata iei anitibiotic,dispare ala definitiv,nici pomeneala,infectia este acolo la baza dintelui tu omori ceva bacterii,dar nu de tot, dupa o vreme apare iar si tot asa.
Cel mai indicat este sa mergi la un dentist, chiar de platesti, dar din cate stiu eu in Franta nu o sa platssti nimic, Franta are cel mai bun sistem de asistenta sociala, acolo ar trebuie sa ti se faca moca tot

| WhiteLife a răspuns:

Îți pot elibera antiinflamator, daca le explici sau daca le arăți. Deasemenea, substanta activa cu denumirea in latina le este cunoscuta (trebuie sa o caute), insa majoritatea seamănă cu denumirea care e folosită (ex: am adăugat un "um" sau dublate niste litere). Problema este că infecția nu trece doar cu antiinflamator și după un timp nici acesta nu va ajuta. Ai nevoie de antibiotic, dar mai mult de control de specialitate și intervenția care sa rezolve problema. La noi in tara nu este legal sa se elibereze antibiotic fara prescripție, desi uneori se mai face; mă îndoiesc că în străinătate vor face asta. Dar, cum s-a spus, daca mergi sa întrebi nu pierzi nimic.

| danaieladaniela a răspuns:

Eu zic sa incerici, nu te costa nimic.
Si cred ca iti va da ceva pentru infectie