Este o carte mai scumpă, dar este scrisă de medici:
https://www.viatasisanatate.ro/carte-de-bucate-herghelia
O găsești și la librăriile editurii viață și sănătate: SolaScriptura din localitatea ta.
Produsele de origine animala nu au carbohidrati sau au foarte putini. Cele de origine vegetala sunt carbohidrati.
Adica tot ce e din plante e carbohidrat cu chestii pe langa.
Ce e din animale e proteina cu grasime si POATE niste carbohidrat. Ai nevoie de toate sursele pentru o dieta normala.
Carbohidratii nu ingrasa. Mancatul inconstient, fara aprecierea corecta a portiilor, consumul de alimente procesate (cu ingrediente artificiale pe care corpul nu le recunoaste) si lipsa de miscare sunt factorii principali care duc la acumularea de kilograme in plus.
Carbohidratii sunt esentiali pentru energie; creierul uman are nevoie de carbohidrati pentru a functiona corespunzator. Legumele reprezinta surse de carbohidrati, dar nu ingrasa. Sursele de carbohidrati contin fibre si amidon necesare dezvoltarii armonioase a corpului si mentinerii sanatatii acestuia.
Daca vorbim de a manca sanatos si a mentine o stare de echilibru, atunci carbohidratii simpli rafinati sunt o sursa de ingrasare pentru ca nu satisfac nevoile corpului, te determina sa mananci din ce in ce mai mult pentru a simti o vaga senzatie de satietate. Acest tip de carbohidrati iti dau energie de scurta durata si o senzatie continua de foame. Cateva exemple de carbohidrati simpli rafinati sunt: placintele, foietajele, biscuitii, pizza, covrigii, pufarinele, prajiturile, fursecurile, napolitanele, bomboanele. Mai multe exemple, precum si liste intregi de alimente care contin preponderent proteine, grasimi, carbohidrati si altele gasesti aici http://tincutanitu.ro/product/liste-nutrienti/. Desigur, gasesti pe internet si informatii gratuite.
De asemenea, acest articol te poate ajuta sa gasesti idei pentru masa de seara si sa nu te ingrasi http://tincutanitu.ro/5-idei-de-cina-care-te-ajuta-sa-slabesti/.
Corpul are nevoie de toti nutrientii (carbohidrati, grasimi, proteine) pentru a-si indeplini functiile.
Doja are dreptate cand spune ca alimentele de origine animala nu contin carbohidrati, iar daca acestia sunt prezenti in compozitia lor, cantitatile de carbohidrati sunt destul de mici.
Daca ar fi sa iti dau exemple concrete, bazandu-ma pe ceea ce ai intrebat, iata-le:
- oua
- carne
- lactate
- uleiuri
- oleaginoase (nuci, alune)
Asta nu inseamna ca daca mananci alimentele mentionate (cu un continut scazut de carbohidrati) nu te vei ingrasa, vei slabi si iti vei mentine starea de sanatate. Am mentionat la inceput cauzele acumularii de kilograme in plus.
Tine cont totusi de faptul ca daca renunti la un tip de nutrient, inevitabil vei creste celelalte categorii de nutrienti. Un dezechilibru nutritional duce, de cele mai multe ori, la probleme de sanatate, nu numai de silueta.
anonim_4396 întreabă:
PrO7 întreabă: