| ArinaMK a întrebat:

Exista avantaje la ciclul menstrual? daca da, ziceti ca dau funtita!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, exista. In primul rand stii ca a mai trecut o luna si totul e in regula. In al doilea rand, stii ca esti femeie si ca poti avea copii. Iar asta este mare lucru.

7 răspunsuri:
| Bunny a răspuns:

Pai eu zic ca da.happyIn momentul ciclului menstrual se curata pe interior. Elimina ce nu e bun.happySi datorita ciclului poti avea si copii.happy Deci sunt avantaje.

| misa0missa a răspuns:

Depinde.

daca pentru tine inseamna ca e placut sa te doara burta in continuu timp de 3-5 zile si sa vezi ceva destul de scarbos.

atunci DA! exista avantaje

| smiley16girl a răspuns:

Nu cred ca exista nici un avantaj

| CybeRAthlete a răspuns:

Se curata organismul...

| G a răspuns:

Da: ai motiv sa te scutesti de sport (desi nu prea e adevarat, cand esti pe stop poti face sport, ciclul nu trebuie sa te impiedice de la nimic). laughing
avantaje sunt inaintea ciclului, daca vrei: scapi de anumite activitati zicand ca te doare burta prea tare.

Abh
| Abh a răspuns:

Atata timp cat femeia are menstruatii lunar, inseamna ca nivelul hormonilor feminini, estrogenii, este optim. Rolul estrogenilor este complex: actioneaza asupra receptorilor din creier, amelioreaza circulatia cerebrala, favorizeaza aportul glucozei, sporeste numarul conexiunilor intre neuroni etc. I n mod logic, carenta de estrogeni provoaca tulburari in toate aceste procese. Cel mai evident efect este cresterea in greutate, tendinta spre obezitate. Pentru ca deficitul de estrogeni provoaca scaderea masei musculare in favoarea masei grase, indeosebi in zona abdominala, a soldurilor si a feselor. Silueta tinde sa se masculinizeze.
Pe de alta parte, se observa la femeile in jur de 50 de ani o modificare a metabolismului, in sensul cresterii colesterolului, ceea ce face femeile mai vulnerabile la nivelul vascular.
Fara tratament, viata sexuala a cuplului risca, de asemenea, sa sufere din cauza opririi brutale a secretiilor ovariene. Mucoasele genitale, lipsite de estrogeni, se usuca treptat, devin tot mai fragile, astfel incât raporturile sexuale sunt dureroase. Aceasta problema, insotita de scaderea accentuata a libidoului la femeile intrate la menopauza, prejudiciaza grav viata amoroasa a cuplului.
La toate de mai sus, se adauga fragilizarea oaselor (sporirea riscurilor de fracturi), persistenta durerilor articulare, problemele cardio-vasculare agravate de schimbarile metabolice.
Sanatatea fiind astfel afectata, femeia imbatrâneste prematur, se simte devalorizata.
Dupa zece ani de la intrarea in menopauza, femeia- protejata pâna atunci de hormonii ei- ajunge sa fie expusa riscurilor de infarct la fel ca un barbat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

... cel mai mare avantaj sunt zilele in care radiem de fericire, ne simtim cele mai frumoase, radiem, avem acel ceva, insa vine si partea proasta zilele in care ne doare burtica.Ca sa eliminam downs-urile s-a inventat pilula contraceptiva insa atentie, astfel nu mai avem parte nici de ups-uri... voi alegeti fetelor!

Întrebări similare