Da, exista operatie laparoscopica pentru multe organe, inclusiv pentru ovare, dar NU este cazul pentru colectarea ovulelor (pentru fertilizarea in vitro) ca-i deja disponibila o procedura diferita, mult mai simpla, uite aici:
"Tehnica de recoltare este următoarea:
- cu ajutorul unui ac special atașat sondei vaginale a ecografului, se pătrunde în folicul sub ghidaj ecografic și se aspiră conținutul acestuia. Procedura are o durată de 10-20 de minute și are loc sub analgezie și anestezie ușoară."
Cred ca nu stii ce spui sa scoti ovarele, dupa o sa ai si mai multe probleme, decat cele cu menstruatia si fertilitatea.Interventiile alea is facite pentru femei la care nu se mai poate face nimic, adica cu probleme la ovare la sistemul asta repproducator.
Tu daca vrei sa donezi ovule, nu trebuie sa ai copil sa dovedesti ceva.Ti se fac teste, stiu aia ce sa faca, stai tu linistita.
Nu stiu in RO daca se practica, dar acolo nu faci cine stie ce bani din asta.
Daca erai in SUA, aici da ai dona, ai lua bani buni, dar trebuie sa arati cit de cit bine.Te asigur ca nu trebuie sa ai copil cum spui, sa dovedesti ca ovulele ar fi bune.
Copilu nu are dea face cu prefectura, poti sa ai copil si dupa sa nu mai fii fertila, asa ca testele vorbesc.
Tu probabil vorbesti de la radio sant.
Nikolassss întreabă: