anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista remedii de tratare a... timiditatii?happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sandra922 a răspuns:

Si eu am fost timida candva. Si m-am gandit ca trebuie sa fac ceva ca sa ma pot integra intr-un grup si sa am propriile activitati, fara sa raman in umbra celor "cu tupeu". Increde`te in fortele proprii, descopera punctele tale forte, accepta`te asa cum esti si socate`ti in evidenta calitatile! Adu`ti aminte: asa cum te vezi tu, asa te vad si ceilalti! Daca o sa ti fie frica sa-ti spui propria parere sau de ce vor comenta ceilalti, lumea o sa te ocoleasca. Daca pasesti increzatoare ceilalti te vor indragi si admira pentru increderea ta in sine! Succes!

11 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Timiditatea reprezinta de fapt lipsa increderii in tine, daca rezolvi aceasta problema totul e ok.

mira
| mira a răspuns:

Trebuie sa te invingi mereu pana timiditatea va disparea.

| Malvina24 a răspuns:

Un cuvant atat de cunoscut parca nici nu mai cere o definitie de dictionar. Stim prea bine ce inseamna a fi timid, a manifesta sau a ascunde o anumita nesiguranta in raport cu ceilalti, a evita situatiile in care te afli in centrul atentiei, a lupta in tacere cu ceea ce poate deveni la un moment dat o adevarata "alergie" la interactiunea sociala.
La ce bun timiditatea? Timidul, ceva mai tacut, cu mult mai putin agresiv decat expansivul, cautatorul de noutati, s-a dovedit a fi sensibil la asumarea de riscuri, dar si la posibilitatea recompensei si asta ne-ar putea sugera ca tocmai de la cel sfios ne putem astepta la performanta, la succes in gasirea unor raspunsuri adecvate, la o capacitate de adaptare superioara.
Timiditatea este o realitate, care poate interveni in viata noastra in orice stadiu de dezvoltare. Un om poate face parte din cele 15-20% de persoane care se nasc timide, sau poate deveni astfel pe parcursul vietii.
Timididatea nu este o alegere. Poate fi de vina educatia primita in primii ani de viata. Afectiunea primita inca de la inceput modeleaza psihicul micutului. Daca aceasta afectiune nu este asigurata, copilul va fi nesigur, cu o stare permanenta de discomfort, inadaptat. Acesti copii vor deveni niste adulti intr-o continua stare defensiva, asa numitii timizi introvertiti. Aceasta vulnerabilitate exista si la timizii extravertiti. Ei par a se descurca usor in mediul social, dar dincolo de aparente, se simt torturati. Timiditatea lor este greu de ameliorat chiar si prin psihoterapie.
In perioada adolescentei, cand are loc redefinirea personalitatii, la nivel social, fizic, psihic, in cazul unor schimbari drastice in viata unui individ ( divort, concediere).
Despre timiditate De fapt, timiditatea exista pretutindeni. Diferenta consta in modul de abordare. Diferenta majora intre un timid si un netimid este fluenta verbala.
Intr-o societate in care comunicarea este esentiala, a fi timid poate fi un mare handicap. Nu poti avea sanse sa ocupi un post de conducere, pentru care este esential sa fii capabil sa ii faci pe oameni sa te asculte si sa te urmeze. Nu poti ocupa pozitii precum una de vanzari sau in departamente de marketing. Si in general, cu orice te-ai ocupa, ai nevoie de sprijinul si implicarea altora, ceea ce nu poti obtine daca nu stii cum sa ceri. Timiditatea se trateaza daca ai vointa, trebuie sa-ti invingi propria persoana!

| unicka a răspuns:

Mai multa incredere in tine

| sy46 a răspuns:

Auto-educarea

| Razvan a răspuns:

Teoretic sunt n remedii.Practic e doar unul singur:socializareahappy

| 334499 a răspuns:

Curaj mai mult in tot ceea ce faci

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nop, eu sint timid si nu-mi trece.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da exista, citeste carti care te ajuta sa-ti cresti respectul de sine. ex: Puterea magica a gandului- Daniel J. Schwartz, biografia de succes a lui Lance Armstrong ( renumitul ciclist care a cucerit turul Frantei de 7 ori!) Go for it!

| rock se numeste acum Iron Maiden:X:X:dudette:X:X: a răspuns:

Uita-te in oglinda si vorbeste cu tine!
intreaba-te si raspunde-ti! gandeste-te la te-a facut sa te simti prost si incearca sa-ti imaginezi ca vorbesti cu el! tipa la el. fa ceea ce vrei sa faci, ce ar fi trebuit sa faci atunci dar nu ai putut!
cu timpul vei trece si faza asta! proprie experienta!winking

| HkZ a răspuns:

Psihologul...

Întrebări similare