Întrebare recomandată | taximetristul a întrebat:

Exista remedii naturiste pentru chistul ovarian? Sau ce alte remedii cunoasteti?
Sunt foarte ingrijorat pentru iubita mea.
Nu vrea medic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Pentru un chist de 7 cm ( dacă nu cumva sunt mm? ) TREBUIE neapărat o intervenţie chirurgicală!
Acesta NU se va resorbi/elimina nici prin tratament medicamentos, NICIDECUM prin tratamente naturiste.

TREBUIE să meargă cât mai urgent la ginecolog pentru programare la operaţie!

Tratamentele naturiste ajută la resorbirea unor chistuleţe de 1-5 mm, precum şi la prevenirea formării altor chisturi.

Toate cele bune şi multă sănătate.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Odata chistul format, nu poate fi tratat, doar tinut sub observatie.Medicul hotaraste momentul extirparii, in functie de actiunea acestuia casupra altor organe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
In cazul ovarelor polichistice, de obicei, medicul recomanda anticonceptionalele orale estroprogesteronice, repetandu-se ecografia pentru a se vedea starea acestora cam din 3 in 3 luni.
Multa sanatate pentru ea!
Te pup!

| PanaceuUniversal a răspuns:

Tratamentul pentru chisturile ovariene
La inceput, o metoda simpla, care nu te va speria deloc, este tinerea sub observatie atenta a chistului, controale periodice la medicul ginecolog, care va depista daca chistul e in crestere sau s-a resorbit. Cele mai multe chisturi se resorb, trec neobservate, iar daca fiecare femeie tanara ar face cate o ecografie la fiecare 6 luni sau la un an, cu siguranta ca la un moment dat, multe dintre ele ar descoperi ca au un chist ovarian.

Trebuie sa ai rabdare, chisturile mici (le-ai descoperit intamplator la o ecografie) pe care nu le simti si nu-ti fac probleme, se pot si retrage.

Daca nu se resorb in 2-3 luni, evolutia chistului se poate influenta si hormonal, cu anticonceptionale.

Tratamentul depinde insa foarte mult de dimensiunile chistului, de vechimea lui, de senzatiile pe care tu le ai in acea zona inferioara a abdomenului - chisturile pot sa doara, preseaza pe organele invecinate, pot da chiar si tulburari urinare, pe langa manifestarile legate chiar de ciclu : dereglari ale menstruatiei, dureri.

Se utilizeaza pentru situatii mai grave, cu manifestari deranjante, chisturi mari, exista chiar chisturi gigant depistate foarte tarziu, sau torsiunile de ovare cu chisturi ( torsiunile sunt urgente pentru ca pot duce la necroza ovarului).
Pentru situatiile deosebite, identificate ca atare de medic si semnalate ca deranjante de catre pacienta: se poate indica tratamentul chirurgical.
Nu te speria, se extrage in general numai chistul, ovarul ramane functional. Pentru chisturile mai mici: e posibila realizarea operatiei laparoscopic (incizie foarte mica).

O problema care se rezolva numai chirurgical este torsiunea de ovar (sau de ovar cu chist sau chisturi), in care apar dureri foarte mari in partea de jos a abdomenului, in stanga sau in dreapta.

Pentru stabilirea metodei de tratament este importanta si varsta femeii, daca este la menopauza sau nu. In general pentru femeile la menopauza se indica tratamentul chirurgical.

Sunt multe femei care doresc sa afle daca exista si alte tipuri de tratamente: non-hormonale sau fara operatie.
Din punct de vedere al medicinii clasice nu stiu alte metode.

Orice alta procedura, bai de plante, ceaiuri, mai stiu si eu ce mai recomanda medicina traditionala - daca vrei sa incerci nu te poate nimeni impiedica, tu decizi! Insa ai grija sa depistezi la timp o stare critica.

Cel mai bun e controlul ginecologic periodic si cu efectuarea unei ecografii, uneori poti sa recurgi si la un tip de ecografie transvaginala, care da niste imagini mai performante (dar costa mai scump).

| taximetristul explică (pentru PanaceuUniversal):

Am inteles si nu prea happy
Ea are un chist de vreo 6 ani, iar marimea a ajuns la 7cm diametru

| PanaceuUniversal a răspuns (pentru taximetristul):

OMG! Dar de ce a asteptat asa de mult! ma mir ca pana acum nu a facut vreo complicatie cu necroza si septicemie!

Ar trebui sa mearga de urgenta la medic mai ales daca prezinta dureri in zona abdominala! 7 Cm e deja foarte mare!

Daca nu doare poate fi si altceva, gen tumora benigna!
Urgent ar trebui sa mearga la medic!

Vei fi nevoit sa incerci sa o convingi sa mearga la medic si sa isi fac analizele si investigatiile urmatoare. Daca e adevarat ca e un chist atat de mare, cu siguranta va fi nevoie de o interventie chirurgicala!

| taximetristul explică (pentru PanaceuUniversal):

Nu o doare, doar o jeneaza uneori. AS aspune ea, deci e o durere suportabila.
Chistul este de 7 cm in diametru. M-am exprimat corect.
A fost la ecografii, dar nu ar vrea operatie.
Precizez ca am fost la doi medici diferiti, unul a spus ca e de operat, altul ca nu este.

Avand in vedere ca e atat de "batran", categoric nu se resoarbe ci e in continua crestere! Singura solutie este cea chirugicala! Probabil o interventie laparoscopica, cu niste incizii de maxim 2 cm!

| Bluegreyeyes a răspuns:

Am avut si eu chist de 4-5 ani, nu am facut nimic, tratament nu aveam voie din cauza unui nodul la san, am fost acum o saptamana la medic si mi-a disparut, nu il mai am, daca o doare prea tare ar trebui totusi un medic, daca nu vrea sa mearga sa ia un antiinflamator ceva, ai grija de ea, pup

| mofoalexandru a răspuns:

Dintre produsele naturiste se remarca cele de la Secom: Dong Quai, Black Cohosh, Female Hormone blend care nu mai e pe stoc pe nicaieri. Celelalte le gasesti pe http://www.avemleac.ro/dong-quai-root-/

Succes

Întrebări similare