Apa din piscina nu afecteaza vulva sau alte organe, fiindca este masurata si tratata special, sa nu contina bacterii si alte micro-organisme.
Vulva apară vaginul, acela este rolul ei, fiind situata la intrarea in vagin, cu o poarta care inchide intrarea in vagin.
Daca ai avea peste 70-80 de ani as intelege, ca ai vulva atat de uscata si flasca, ca poate lasa intrarea in vagin deschisa, dar nici atunci nu intra apa in vagin, fiindca vaginul sufera modificari de imbatranire.
Infectie vaginala de la apa din piscina, nu, fiindca apa nu poate sa-ti intre in vagin
Nu intră, dar exteriorul tot e atins. Oricât de strâns e slipul.
Exteriorul este vulva, nu vaginul.
Atunci de ce e vulva afectată daca interiorul e ferit de apa aia?
Candva, cu foarte multi ani in urma se arunca clor in apa din piscine si se putea produce iritare vulvei cat si a ochilor.
in ziua de azi, sunt standarde si masuratori clare, impuse de sistemul medical si sanitar, car nu mai permit acest lucru, folosindu-se produse chimice speciale, care nu itita si nu mai produc candidoze sau alte boli.
Ma rog, vorbesc de piscinele deschise publicului, care sunt constat verificate de Directia Sanitara, nu de cele din curtile oamenilor, care le trateaza cu neglizenta sau cu cine stie ce produse precare sau nemasurate.
Nu piscina vecinului, ci ștrandurile, adică locurile mari publice. Therme București...
Strandurile sunt tratate si verificate de Directia de sanatate!
Nu-si permit sa puna porcarii in apa, care irita sau imbolnavesc, fiindca pot fii dati in judecata, iar licenta strandului este ridicata imediat cum testele arata ca nu sunt concentratiile corecte.
Nu-ti fa probleme, ca de la apa strandului sau a piscinei ai cele mai mici sanse sa iei o infectie vulvara sau vaginala, cele mai mari sanse le ai de la partenerii sexuali.
Apa din piscina nu afecteaza vulva sau alte organe, fiindca este masurata si tratata special, sa nu contina bacterii si alte micro-organisme.
Vulva apară vaginul, acela este rolul ei, fiind situata la intrarea in vagin, cu o poarta care inchide intrarea in vagin.
Daca ai avea peste 70-80 de ani as intelege, ca ai vulva atat de uscata si flasca, ca poate lasa intrarea in vagin deschisa, dar nici atunci nu intra apa in vagin, fiindca vaginul sufera modificari de imbatranire.
Da, poti dezvolta infectii la nivel genital din cauza apei din piscine.In cele mai multe cazuri este vorba de candidoza si nu se dezvolta din cauza apei nedezinfectate ci tocmai din cauza clorului si a agentilor chimici din apa din piscine, folositi pentru a dezinfecta apa si care afecteaza flora vaginala, determinand un dezechilibru si permitand ciupercii Candida Albicans sa se inmulteasca in exces.
Acest fenomen este amplificat si costumul de baie care, de regula este confectionat din materiale sintetice.
Multa sanatate!
Mulțumesc. Of, trebuia să îți dau ție funda, nu Jasminei. Din păcate nu pot schimba asta.
Înseamnă că nu mai am voie deloc să merg la ștrand? Păi și partenerul meu? Distracția?
Stai calma, funda nu are importanta.Cel mai important este sa oferi informatia corecta si sa ajuti daca poti
Daca ai predispozitie in a dezvolta candidoza si aceasta este recurenta, ar fi bine sa eviti, dar asta nu inseamna ca nu poti merge deloc.
Ai avut parte doar de acel episod de infectie genitala, sau s-au mai repetat ulterior?
Daca acela a fost un episod singular, poti merge linistita.Asta nu inseamna ca nu se mai poate intampla, dar daca nu este o infectie recurenta, este mai simplu de tratat.De obicei, un tratament corect si complet dureaza 7-10 zile.
In cazul infectiei recurente, adica reinfectarea de cel putin 3 ori in decursul unui an, sper ca ai tinut tratamentul corespunzator cu antifungice 15 zile si apoi o data pe luna in urmatoarele 6 luni. Daca da si totul a decurs bine ulterior, atunci poti merge ocazional la piscina insa este bine sa eviti si sa ai grija in mod deosebit de igiena, prosopul cu care te stergi, lenjeria intima pe care o porti, costumul de baie, sa incerci sa iti usuci des zona intima cu un prosop uscat si curat etc.
Daca a existat o recurenta si nu ai tinut tratamentul corespunzator, ar fi bine sa il iei in calcul inainte de a te aventura deoarece esti mai expusa si mai vulnerabila in ceea ce priveste aceasta infectie.Desigur, asta doar in cazul in care prezinti deja simptome de reinfectare in prezent.
Cat despre prietenul tau, el a trebuit sau trebuie sa ia tratament concomitent cu tine pentru a nu te reinfecta, dar in afara zilelor de tratament in care astfel de activitati trebuiesc evitate, el va putea sa mearga.Din fericire pentru el, zona genitala masculina nu prezinta aceleasi caracteristici ca si cea feminina si deci, predispozitiile la infectii sunt usor diferite.
Pfoaaa, atâta chinuiala doar pentru a putea să mă distrez... Of... De ce trebuie sa fiu mereu oprita de cate ceva? De ce nu mi se permite să mă distrez? Mereu trebuie să apară cate ceva sa îmi amenințe bucuria de a trăi. A fost atunci disconfortul, dar mi-e teama sa nu fac iar. Am făcut analize de curând și sunt curata, nu as vrea sa compromit flora vaginală
Exista un slip special super impermeabil pentru a evita cât mai mult apa piscinei? Ce alte masuri să iau in afara de cele spuse de tine?
Costum de neopren pentru scufundări. Ăla sigur e impermeabil.
Nu cred ca exista un costum de baie si frumos, dar sa aiba si o astfel de caracteristica.De obicei, cele impermeabile nu sunt mai deloc estetice.
Insa eu cred ca iti faci griji degeaba, deoarece daca a fost un singur episod, este normal.Multor femei li se intampla asta.
Asta nu inseamna ca nu se va mai repeta, dar nici nu inseamna ca trebuie sa stai cu teama, fara sa te mai bucuri de viata.
Cam 80% din totalul de femei experimenteaza macar o data o infectie cu aceasta ciuperca, care deja traieste in flora vaginala, dar care se inmulteste necontrolat in prezenta anumitor factori.
Pentru a evita si a diminua riscurile, trebuie sa ai o igiena buna, ceea ce este ceva firesc in orice caz, sa nu faci spalaturi vaginale, sa te stergi mereu cu un prosop curat si uscat, sa eviti lenjeria intima sintetica, mai ales pe timpul verii.
Dar aceste lucruri sunt de baza si normale si nici nu necesita timp suplimentar, astfel incat sa fie niste reguli deranjante si greu de pus in practica.
Nu stiu de ce esti oarecum dezamagita de viata, dar probabil ai trecut prin anumite experiente neplacute si imi pare rau daca este asa.
Sper sa treci peste si sa te poti bucura cat mai mult de fiecare moment, inclusiv la strand.In mod normal, nu ar avea de ce sa se repete episodul, dar in cazul in care totusi o face, nu este ceva ce ar trebui sa te limiteze in a mai face activitatile care iti plac.Pana la urma, flora vaginala isi poate pierde echilibrul si din alte cauze, de exemplu un tratament cu antibiotice pe care l-ai putea lua la un moment dat, dar asta nu inseamna ca nu vei mai lua tratamentul din aceasta cauza.Este, oricum, ceva ce se poate trata relativ usor, deci incearca sa nu iti faci atatea griji si sa te bucuri de viata
Atunci cum de acum multi ani am avut parte de mâncărimi și usturimi după ce m-am scufundat în piscina ștrandului cu toată dezinfectarea apei?
Razzvan1612 întreabă: