| user5493 a întrebat:

Exista sansa sa fi luat vreun parazit daca am luat 3 lingurite de miere dintr-un borcan unde era un gandac mort pe care l-am aruncat inainte de a lua miere de acolo?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu. Nu ai cum sa iei paraziti de la un gandac mort. Gandacii nu fac paraziti in general, dar daca fac, nu sunt daunatori oamenilor. Iar mierea nu prea permite parazitilor sa creasca in ea. Parazitii au in general nevoie de o gazda care sa traiasca pentru a trai de pe urma ei. Deci cel mai probabil, nu ai patit nimic.

| user5493 explică (pentru OoBunnyoO):

Si eu m-am gandit ca e vascoasa si ar fi sanse mici sa creasca paraziti in ea.am mai arucat vreo 2 lingurite inainte de a lua cele 3 lingurite.dar preventive o sa arunc borcanul ala de miere.e un borcan cu miere buna de la tara.

Era un gandac de camera de camin big grin

| OoBunnyoO a răspuns (pentru user5493):

Daca ai mai aruncat si 2 lingurite cu siguranta nu ai patit nimic.

Dar nu inteleg cum a patruns acolo deoarece capacul era inchis.imi faceam griji ca pe net scrie ca ar transporta paraziti, bacterii.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru OoBunnyoO):

In cel mai rau caz ai inghitit oule gandacului, care cu siguranta au fost distruse de acidul din stomac, deci in cel mai rau caz este scarbos, dar nu periculos.

Mierea stiu ca are antioxidanti si alte proprietati poate a neutralizat eventualele oua ale gandacului...

| OoBunnyoO a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Gandacii pot transporta doar nematode ca paraziti, iar ca bacterii nu ar avea cum sa inlocuiasca bacteriile aflate deja din corpul tau, sa treaca de acidul din stomac, plus bacteriile care se se miste prin miere sunt destul de rare. Exista cazuri foarte rare in care gandacii sa transporte boli periculoase pentru oameni, probabil daca i-ai manca de vii. Dar daca era deja in miere si ai curatat zona, este ok.

Sau virusi pot transporta?

Da, poliomelita, in cazuri rare, dar 90% din persoanele care au virusul nu au niciun simptom. In cel mai rau caz te alegi cu o durere de burta. Nu cred ca vei fi din acea minoritate care a avut ghinionul sa nimereasca un gandac infectat, infectat cu ceva extrem de rar, ca suferi de o disfunctie a sistemului imunitar si ca vei fi printre cei 10% care vor avea simptome. Mai ales ca poliomelita este tratabila. Exista sanse sa fi luat ceva, evident, intotdeauna exista, dar sunt niste sanse infime. Daca mierea era curata si se vedea prin ea inseamna ca era ok. Daca era vreo colonie de bacterii ramasa acolo, mierea ar fi aratat diferit in zona aia.

Deci,sunt sanse mici sa fi luat ceva, iar daca as fi luat ar fi neutralizat acidul gastric din stomac ce as fi luat?

Poliomelita sau vreo bacterie care sa iti cauzeze dureri de burta si sa te tina pe toaleta o zi, doua.

Dar banuiesc ca astea se luau daca intram in contact cu gandacul? in miere era posibil sa fi fost oua, si acestea sa fie neutralizate de acidul din stomac?

Cand zic in contact ma refer la faptul daca mancam gandacul din greseala, presupun ca asa as fi luat bacterii, poliomielita? asa doar sansa sa fi luat oua de ale lui din miere ramane? ca l-am aruncat din miere cand l- am gasit.

Daca mancai gandacul nu luai neaparat poliomelita sau vreo bacterie, exista insa o sansa. In rare cazuri sunt purtatori de poliomelita care este destul de rara in zilele noastre. Da, iar ouale au fost distruse de acidul din stomac.

Deci,inseamna ca n-am luat nimic de la gandac.

20 răspunsuri:
| Felys a răspuns:

Cu siguranta daca ai oarecare stari diferite nu se datoreaza mierii, altele sunt cauzele

| suffarstar a răspuns:

Trebuia sa scoti gandacul cu grija si sa iei si o parte din mierea din borcan pentru ca e posibil sa-si fi depus ouale in miere. Mie, sincer, mi-ar fi scarba, nu prea sufar insectele. thinking

| MisFit20 a răspuns:

Mierea e cel mai scarbos aliment. Beahhhh

| alyalynutz a răspuns:

Da gandacul putea sa isi faca nevoile pe miere... nu e bine sa mai mananci arunc-o... happy

| PRamona a răspuns:

Alta data sa nu mai faci asa ceva! cine stie ce microbi transporta gandacul acela... daca prezinti stari neobisnuite prezinta-te unui doctor.dar stai lin. ca nu o sa ti se intample nimicwinking