| Schrotter54321 a întrebat:

Exista vreo diferenta dintre melancolie si depresie? Cum poti iesi din aceste 2 stari? Cum poti adormi mai usor cand ai ceva pe suflet ce te framanta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Bijou a răspuns:

Trebuie sa stai de vorba cu cineva si sa incerci sa vorbesti despre ce te framanta.

| RrOoXx a răspuns:

Sigur ca exista o diferenta laughing depresia e depresie si melancolia e melancolie. vezi explicatie in dex pe google.com
Ca sa adormi mai usor si mai repede iti consumi energia in ziua respectiva sau faci o baie fierbinte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea: melancolia e o senzatie de lipsa care incalzeste sufletul sau care provoaca la meditatii, pe cand depresia este deja o concluzie, ca nimic nu merita facut, ca nimic nu merita simtit. Melancolia presupune o asimilare deosebita a existentei, depresia - o negare a existentei. Cum poti iesi? Sa afli cauzele si sa le elimini. Numai tu poti sa le afli, nimeni de pe TPU si nici din alta parte nu te poate ajuta. Ma rog, ai putea sa te adresezi la psihologi, dar si astia pot gresi.

| muceacitalinda a răspuns:

Si eu am cateodata aceste stari dar stand in pat incepi sa te gandesti la ceva frumos placut un moment frumos sau daca nici asa nu poti spune-i lui cineva apropiat ce ai pe suflet ce te supara ce te framanta incearcale pe amandoua daca l; e incerci te vei mai linisti funda plizz

| oanakissyou a răspuns:

Starea de melancolie consta nu numai in tristete, consta si in visare, dorinta de a fi singur, in timp ce depresia este o deprimarea, adica o stare de suparare. Eu cand am o stare de genu, stau si imi amintesc lucrurile frumoase care sau intamplat in ultima vreme, sau ce voi face a doua zi si adorm incet, incet. Sper ca te-am ajutatbatting eyelashes.

| saispe a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa incepi sa iti educi creierul sa nu se mai agate de ganduri. Daca inveti sa faci asta scapi de depresie pentru toata viata. Nu e usor dar se poate face.
Depresia si in general starile emotionale care te domina sunt niste efecte ale unor dereglari energetice de pe canalul stang. (Avem 3 canale: stangul, dreptul si central - care corespund sistemelor nervoase simpatic, parasimpatic si central).

Incearca sa nu te mai gandesti deloc la trecut. Trecutul nu exista. La fel nici viitorul. Gaseste ceva care sa te tina in prezent. Deseneaza, danseaza, fa ceva care sa-ti placa.

Daca ai foarte multe sentimente acumulate pe care nu poti sa le exprimi, ia o hartie, scrie tot ce iti vine in secunda aia in minte fara sa gandesti si dupa ce termini da-i foc. NU IN CASA, ca sa nu dai foc la ceva.
La mine merge.

Întrebări similare