Nu si nici nu ti-as recomanda ceva asemanator cu practicile japoneze de a manca peste crud!
Cea mai sfanta este prepararea termica fie ca ne raportam la peste fie ca vorbim de carne de porc de exemplu!
Crezi că japonezii se îmbolnăvesc?
O nu, niciodata, japonezii sunt un fel de zei
fii sigur/a ca si japonezii stau pe la spital cu toxiinfectii alimentare sau microbi la stomac!
Peștele crud consumat de japonezi, doar în Japonia este pește crescut în ferme piscicole, în tancuri speciale, cu hrana, mediul de creștere artificial ales strict din punct de vedere sanitar.
De asemenea, nu se consumă decât în anumite locații, în anumite condiții. Iar, prețul este pe măsură.
Referitor la pește, în general, nu mai există condiții de creștere naturale precum erau înainte de începerea erei industriale în secolul XVIII.
Deci, nici un fel de pește nu este recomandat a se consuma crud, nepreparat termic.
Singurul de care știu, fiindcă este și prin zona mea și mâncam mereu când eram copil, este scrumbia. N-o consumam, totuși, ca pe sushi. Bunicul meu o săra bine, atârna peștii pe o sforicică, la streașina casei și se uscau la soare.
Cam cat timp se uscau la soare? Nu veneau muște, etc?
Nu veneau, probabil din cauză că erau foarte sărați. Nu mai rețin exact timpul de uscare, dar se cunoștea când erau buni de mâncat, se aplatizau și prindeau o culoare ca de afumat.
mafi5 întreabă:
anonim_4396 întreabă: