| Xmen22 a întrebat:

Exista vreun remediu împotriva hipoacuziei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Remediu simplu și unic, nu. Dar auzul poate fi protezat. Sunt de asemenea produse naturiste, le găsești pe net.

| Floridori a răspuns:

Acum 1 minut | Xmen22 a întrebat:
Exista vreun remediu împotriva auzului?

Wtf?! laughing

| Floridori a răspuns:

Aaaa, ok.Acum ca ai modificat, intrebarea are sens.
Depinde de tipul hipoacuziei-daca este neurosenzoriala sau de transmisie- si de gradul acesteia: usoara, medie, severa, profunda.

In functie de factorii enumerati mai sus, in urma unui control ORL amanuntit ti se expun variantele pe care le ai, in general 2 la numar:
-aparat auditiv;
-metoda chirurgicala.

| Xmen22 explică (pentru Floridori):

E obligatoriu sa îți scadă auzul daca nu porți proteza?

| Floridori a răspuns (pentru Xmen22):

Din nou, depinde mult de tip.
Hipoacuzia neurosenzoriala se refera la faptul ca exista o problema in perceptia sunetului.Cea de transmisie este cauzata de o afectiune ce impiedica transmiterea sunetului intr-un anumit procent.
In cazul celei de transmisie, daca afectiunea cauzanta nu este tratata, aceasta se va agrava si va determina o diminuare a auzului odata cu trecerea timpului.
In cazul hipoacuziei neurosenzoriale, exista posibilitatea ca gradul acesteia sa stagneze, mai ales daca aceasta este genetica sau congenitala.

| Feri5 a răspuns (pentru Xmen22):

Nu. Eu port proteză și chiar a mai scăzut foarte mult, față de cum era înainte, când auzeam mai bine fără ele, față de cum aud acum.

| Xmen22 explică (pentru Feri5):

Pai ți-a scăzut sau nu?
Porți mereu proteză?

Mi-a scazut auzul, pentru ca port mereu proteză!

Pai daca nu port proteza va fi și mai nasol?

Nu! Doar dacă porți!

Nu știu ce să zic dacă porți aparat sa surzești mai tare, eu aud înfundat în ultima vremea, bănuiesc că am stat în curent.

Păi tu poartă aparate și ai să vezi că surzești mai tare, datorită zgomotului. Așa cum, dacă consumi zilnic laxativ, nu poți să mai faci scaunul fără el, tot așa și cu aparatele - nu mai poți auzi fără ele!

| chuckmanson a răspuns:

Intervenție chirurgicală, aparat auditiv, implant cohlear. Depinde de caz.

| Cohen a răspuns:

O dalta

Întrebări similare