| Mirel4412 a întrebat:

Experimentele umane facute de nazisti si nu numai au ajutat intr-o mica masura medicina? Adica sa luam exemplul lui Josef Mengele, din experimentele lui pe copii au avut si consecinte bune in medicina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cica ar exista niste rezultate care ar putea fi folosite in tratamentul hiportermiei si a intoxicatiilor cu gaze. Insa nu cred ca niciun medic din perioada celui de-al doilea razboi a dorit sa dezvolte aceste rezultate din motive de etica medicala.

chiar in perioada de dupa a aparut un set de reguli de etica in ceea ce priveste testarea de medicamente si tratamente pe oameni si animale.

| gabicoo a răspuns:

Au ajutat într-o mare măsură!
Dar învingătorii sunt ce care scriu istoria!

| Floridori a răspuns:

Multi (cu precadere americanii) se folosesc si in ziua de azi de experimentele facute de Mengele, dar nu recunosc asta in mod public din motive politice si de imagine, desigur.
Poate ca la momentul respectiv au fost niste tratamente crude si inumane, dar categoric da, au avut un impact pozitiv in ceea ce priveste cercetarea medicala, mai ales experimentele facute pe gemeni si cele referitoare la fertilitate.

| doctorandus a răspuns (pentru Floridori):

Mengele dorea sa afle tratamentul unor boli grave, la care oamenii de stiinta ne-nazisti au aflat ulterior leacul fara a face experimente inumane.