| Dariussdr a întrebat:

Expunerea ochilor la radiații x are ceva?
Adică eu am făcut o raza/radiografie la plămâni și când am făcut-o poate trebuia sa nu ma uit într-un loc anume nu situ.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Nici o problema.
Stați liniștit.

| dullcat a răspuns:

Radiatiile acelea sunt mici si nu-i ca si cum faci asta zilnic. Poti pur si simplu sa inchizi ochii data viitoare.

| Bengosul123 a răspuns:

Expunerea la radiații X în timpul unei radiografii este, în general, sigură, deoarece doza de radiații este menținută la niveluri minime. Cu toate acestea, pentru a reduce expunerea, tehniciștii în radiologie îți pot furniza echipament de protecție, cum ar fi un plumbitor pentru a acoperi zonele neimplicate. Dacă ai îngrijorări specifice, ar fi bine să discuți cu personalul medical care efectuează examinarea.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Radiațiile de la o radiografie nu sunt așa de puternice încât să te afecteze

| Simpatic a răspuns:

Nu se intampla nimic, o singura expunere nu afecteaza cu nimic ochii!

| MrAM a răspuns:

Expunerea in numar redus nu dauneaza atat de mult. Din cate stiu primesti o doza de radiații mai mare in momentul in care zbori cu avionul.

| relian a răspuns:

Razele alea is trimise, sau au o directie anume, asa ca nu tiau sarit tie in ochi, nici nu ai cum privi tu radiatia aia, pentru ca e ca o raza, exact asa apare, numa ca no vezi.
Daca te uiti la o lumina dirijata intr-o directie, acea lumina nu iti vine tie in ochi, asa e si cu aceste radiatii, is dirijate pe o anume directie.