| RAY a întrebat:

Extractie de masea sau plombarea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu nervul este important intr-o masea, ci radacina. Daca ai nervul scos nu iti puterezeste maseaua, mai mult daca ti-ar putrezi cu el acolo. Masele se strica cu si fara nerv acolo. Radacina este cea mai importanta parte dintr-o masea, cu cat pastrezi radacina mai mult cu atat iti poti pastra dintele. Dintele nu se inegreste, devine doar mai putin alb. Eu am masele fara nervi de aproximativ 10 ani si daca te-ai uita nu ti-ai da seama care sunt cele cu nerv si cele fara, pentru ca diferenta in culoare este extrem de mica.
Daca iti scoti maseaua vei avea locul ala liber pe tot restul vietii tale. Nu mai poti pune nimic in loc. Singurul lucru pe care il poti face este sa creezi o coroana intre maselele de langa ea, pentru a acoperi acel loc, ceea ce inseamna ca daca vreodata iti vei dori sa acoperi gaura aia va trebui sa iti mai strici alte doua masele de langa pentru a face acest lucru. Se merita sa iti scoti maselele daca ai 40, 50 de ani. Dar de la 20 de ani chiar nu se merita sa incepi cu dinti lipsa.
Dupa cum spuneam, incearca sa mergi la alt dentist. Sugereaza-i sa iti pui un pivot daca ai radacina sanatoasa. Pivotul este din metal si tine cel putin 10 ani. Este mai scump decat plomba dar este mult mai rezistent.

5 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Medicul te va sfatui.

| OoBunnyoO a răspuns:

Plombare ori imbracare.
La extractie ar trebui sa se apeleze in ultima instanta, atunci cand radacina este deja distrusa.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Da dar costa triplu, multe sedinte am auzit ca se sparge plomba uni au scimbato de 5ori isi dai seama cati banii sute de euro ca acea masea sa putrezeasca lipsita de nervi asa se va intampla se va si inegri desi tot acolo ajungi intr-un final plus ca tot nu poti manca pe ea multe chesti

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Gata am scos-o, ai funda

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Nu nervul este important intr-o masea, ci radacina. Daca ai nervul scos nu iti puterezeste maseaua, mai mult daca ti-ar putrezi cu el acolo. Masele se strica cu si fara nerv acolo. Radacina este cea mai importanta parte dintr-o masea, cu cat pastrezi radacina mai mult cu atat iti poti pastra dintele. Dintele nu se inegreste, devine doar mai putin alb. Eu am masele fara nervi de aproximativ 10 ani si daca te-ai uita nu ti-ai da seama care sunt cele cu nerv si cele fara, pentru ca diferenta in culoare este extrem de mica.
Daca iti scoti maseaua vei avea locul ala liber pe tot restul vietii tale. Nu mai poti pune nimic in loc. Singurul lucru pe care il poti face este sa creezi o coroana intre maselele de langa ea, pentru a acoperi acel loc, ceea ce inseamna ca daca vreodata iti vei dori sa acoperi gaura aia va trebui sa iti mai strici alte doua masele de langa pentru a face acest lucru. Se merita sa iti scoti maselele daca ai 40, 50 de ani. Dar de la 20 de ani chiar nu se merita sa incepi cu dinti lipsa.
Dupa cum spuneam, incearca sa mergi la alt dentist. Sugereaza-i sa iti pui un pivot daca ai radacina sanatoasa. Pivotul este din metal si tine cel putin 10 ani. Este mai scump decat plomba dar este mult mai rezistent.

| MadRaven a răspuns:

Eu aş prefera plombarea, ca sa scap de durerea extragerii maselei. Dar daca medicul nu vrea sa plombeze si vrea sa scoata, ca asa trebuie, nu am ece face, ma conformez laughing

Întrebări similare