| GulDan a întrebat:

Face rau apa de la robinet? poti face boli sau cu ce ne afecteaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Faptul ca apa de la robinet face rau sau bine, este un subiect destul de disputat si de multe ori conteaza foarte mult si locul pe care il consideri.

Exista probleme cu privire la faptul ca apa de la robinet este tratata cu chimicale (in general clor pentru dezinfectare), urmele de clor se pot regasi totusi in ea.

In plus in unele tari/state/orase, apa se mai trateaza si cu fluor (pentru evitarea cariilor teoretic) dar practic s-a descoperit ca este cam problematic si genereaza anomalii grave la un procent mic din consumatori.

Si pentru ca depinde si de locul pe care il iei in considerare, gandeste-te la tevaraia prin care apa este nevoita sa o parcurga pana la tine. Este posibil sa treaca prin conducte de cupru si atunci sa mai ia si niste cupru, sau sa mai treaca prin conducte cu racorzi de plumb sau aluminiu si sa imprumute ceva si de pe acolo... sau pur si simplu prin acele conducte apa curge mai rar si ca urmare se umplu cu o serie de bacterii/alge/etc care ar putea genera probleme.

Lasand la o parte componenta chimica (ce metale/saruri/etc) gasesti prin ea, la apa mai este important si pH-ul ei. Cand este acid, lumea vorbeste ca nu este prea sanatoasa.

Da, uneori poate genera probleme. In functie de concentratiile de diverse elemente ce sunt prin ea, bolile pot fi foarte diversificate.

Ar mai fi o chestie, e la latitudinea ta sa o apreciezi, cauta pe net pe unul masaru emoto si o sa intelegi ce iti zic.

| miTzuliK93 a răspuns:

De putut da, se poate, dar greu. Scrie pe Google: "apa robinet clor" si ai sa gasesti rezultate. In mod normal se toarna cantitati considerabile de clor in apa de la robinet doar pentru a o dezinfecta, dar...

Daca esti interesat, fa faza cu Google, si te vei lamuri.

| FatUglyVirgin a răspuns:

Cu nimic

| Madayna a răspuns:

In general apa de la robinet nu este buna de consumat dar daca este trecuta printr-un filtru se poate consuma. Eu aleg apa plata din comert.

| pufuletziii a răspuns:

Depinde ce fel de apa curge de acolo. Nu poti face boli, dar nu are un gust prea bun, pe mine ma doare burta de la ea. O beau doar in situatii de crizalaughing

| Tentacle111 a răspuns:

Depinde de oras. de exemplu la sat, apa e 100% curata(provenita din munte). Poti sa iei o mostra si sa o duci la spital sau nu stiu unde, sa ii faci o analiza.

| TaviComplicat a răspuns:

Depinde ce fel de apa curge de acolo. Nu poti face boli, dar nu are un gust prea bun, pe mine ma doare burta de la ea. O beau doar in situatii de crizalaughing

| TheDarK2012 a răspuns:

Nu face nimic. Apa de la robinet este curățată, și are toate testele făcute.

| AchimAlin a răspuns:

Nu cred ca iti face rau, dar depinde de organism, din cate stiu eu apa este dezinfectata fiind chiar mai curata decat cea de izvor sau fantana, dar tot ce gasim in natura este mai bun.