Mai greu. Si este risc mai mare pentru o sarcina extrauterina.
Pentru a scapa de aceasta problema, este indicat sa urmezi un tratament naturist, intrucat tratamentele medicamentoase sau chirurgicale nu rezolva problema "de la radacina".
Concomitent cu un asemenea tratament trebuie urmata si o dieta corespunzatoare si un stil de viata mai sanatos.
Nu prea au sanse, si o vecina de-a mea are chist pe ovarul stang si nu poate ramane insarcinata, acum e la tratament in Slovacia.
Se poate trata ori prin medicamente sau operatie.
In unele cazuri da. Dar cam e cu risc sarcina si sanatatea femeii implicit a copilului.
Depinde ce fel de chist are si de varsta persoanei in cauza. Daca are sub 24-25 de ani cel mai probabil are un chist functional care trece cu tratment nu necesita operatie, daca este chist dermoid sau gigant si femeia depaseste 25 de ani mai greu va face copii si chistul trebuie operat.Eu sper ca nu ai pus aceasta intrebare intr-un alt context, anume daca ai un chist ovarian poti face sex neprotejat pentru ca nu ramai insarcinata ceea ce nu este adevarat si nu-ti recomand sa faci
Intr-adevar sunt femei care nu au chist si nu pot ramane insarcinate dar asta nu inseamna ca este neaparat din cauza chistului
Daca se opereaza si nu este grav poate sa ii scoata doar chistu si sa mai poata sa ramana insarcinata. daca este grav, chistul va fi scos cu tot cu ovar si din pacate nu mai vei putea ramane insarcinata!
Da, eu am avut un chist de 4 cm si am ramas insarcinata din prima fara sa vreau, si am fost la eco, sarcina normala, fara urma de chist. dar inainte cu 1 an am facut un tratament cu duphaston
Un chist ovarian aparut la o persoana tanara ( 18 ani ), Va aduce infertilitatea persoanei?
Eu am avut chist ovarian mam operat si mi-a scos tot adica ovarul drept cu tot cu chist si acum dupa 5 ani de la operatie sunt insarcinat ce ziceti o sa am problem?
Buna am si eu o intrebare pot ranane ansarcinata daca am chisturii si acu 2 ani am pierdut o sarcina care sa fie cauza de la chisturi sau de la avort sponatn sa nu mai raman ansarcinata tuteti sa ma ajutati va rog