| girls_9639 a întrebat:

Fetelor am 11 ani si luna trecuta mi-a venit menstruatia?
E bine ca mi-a venit la varsta asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AndreeaaaaX a răspuns:

Nu te speriaa! E foarte normaltongue

Mentruatia ar trebui sa-ti vina intre varsta de 10-16 ani... Daca nu iti venea pana in 16 ani atunci trebuia sa apelezi la un doctor...

Bravo tie.Esti mai dezvoltata:X

34 răspunsuri:
| ELD a răspuns:

Nu este nici o problema happy. Stai linistita! Pa pa!

| Codruta a răspuns:

Pai daca ti-a venit la varsta asta inseamna ca esti dezvoltata nu e nimic rau dar varsta potrivita ar fi 13-14 ani zic eu :p

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, e bine.In general menstruatia vine intre 11-14 ani, in unele cazuri chiar si pe la 14-18 ani. Tu nu ai absolut nici-un motiv de ingrijorare.

| sensesDelight a răspuns:

Stai calmă, totul e în regulă. Este în funcție de cât de dezvoltat este organismul tău. Cunosc cazuri în care menstruația le-a venit de la 9-10 ani, și sunt sănătoase așa că n-ai de ce să-ți faci giji. De asemenea există fete cărora le vine după 14 ani, și nu e nimic ciudățel. E în funcție de corpul fiecăreia.

| LovelyBitch a răspuns:

Pai, asta depinde si de cat de dezvoltata esti. daca esti dezvoltata din toate punctere de vedere, atunci este normal

| DeeDee a răspuns:

Este destul de devreme, dar in ultimii ani s-a constatat ca s-a micsorat din ce in ce mai mult varsta primei menstruatii. Deocamdata nu iti face griji. Stii sigur ca e menstruatie si nu altceva?

| jhgkjhkjhkjhkjhkjh a răspuns:

Da, evident happy. Fiecare femeie e diferita. Ciclul menstrual poate incepe oricand intre varsta de 10 si 16 ani. Numai organismul tau poate decide cand a sosit momentul primei menstruatii.

winking

:*.

| Ana-Maria94 a răspuns:

Nu este nici i problema, daca esti mai dezvoltata asa se intampla vine mai repede.

| zooooza a răspuns:

Nu e nici o problema!
Unor fete le vine menstruatia mai devreme altora mai tarziu.
Mie mi-a venit la 10 ani.

| Ruxy_1106 a răspuns:

Si mie mi-a venit la fel big grin Ba chiar putin mai devreme, si n-am patit nimic.

| ioana147 a răspuns:

Bunabig grin
si eu am aceeasi varsta si inca nu mi-a venit.
nu e nimic anormal. am o colega careia i-a vennit acum 2 -3 luni si ea tot 11 ani are.

| Ioana1984 a răspuns:

Buna sa stii ca de obicei menstruatia vine un pic mai tarziu, in teorie acum depinde de fiecare.Eu fiind mai dezvoltata de mica, mi-a venit la 10 jumate/11 si asta e nu ai ce sa faci.Nu e o problema fiecare din noi avem scris cum si cand sa se intample.Stai linistita nu e o problema, repet, parera mea.Se zice ca ce ne-a venit ciclul, nu mai suntem fetite, suntem domnisoare.Succes in viata.

NOname
| NOname a răspuns:

E OK. Si mie mi-a venit tot la 11 ani. Stai linistita!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama lucreaza in domeniul asta, si am vorbit mult cu ea despre asta, mi-a adus si brosuri, si menstruatia poate aparea atat la 10-11 ani, cat si al 16-17(nu am auzit pe nimeni la 16 ani fara menstruatie). Nu e nimic anormal, dar stiam ca e pericol crescut de cancer la fetelecarora le vine inainte de 12 ani. Dar vad ca acum majoritatii ii vine inainte de 12 ani. Mie mi-a venit la 12 ani jumate.

| nicokaty a răspuns:

Da adica o sati diara mai repede si mei mi-a venit la 12hee hee deci nu iti face probleme

| akadika a răspuns:

Este ok happy Depinde de la o fata la alta varsta la care le vine menstruatia.

| shtephie a răspuns:

Da este f binewinking
Intre 9-16 ani vn de obiceihappy

| ChristinaO a răspuns:

Poate e putin cam devreme, dar e ok, nu ai dc sa-ti faci grijiwinking

| monela23 a răspuns:

Din cate stiu e cam devreme dar cred ca esti dezvoltata de ti-a venit asa devreme, dar nu e nici o problema ca ti-a venit la anii astia cred ca o sa ti se stopeze mai devreme la 44-45 de anii
ceaw

| madalinutza a răspuns:

Da.este binebig grin
deoarece sunt fete la care le vin foarte tarziu menstruatiahee hee
nu toate suntem la fel
depinde de organismul fiecarei fetetongue
si eu cunosc o fata careia i-a venit la 11 ani
stai linstita
este foarte normalhappy

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Nu vad ceva rau in asta.

Pa, pa.

| Ramona_5995 a răspuns:

Nu. i nimic in neregula cu organismul tau.
Totul depinde de cat de repede te dezvolti
Stai linistita, totul este ok.:*
happy
Pupicei :*.

| Zenithf a răspuns:

Nu-i bine ca au inceput deja problemele pentru tine...
Dar este normal, adica o fata poate sa aiba primul ciclu la 11-13 ani, dar se intampla sa vina si la 8 sau la 17 ani.
Bea ceai de coada soricelului ca sa ai un ciclu regulat si ca menstruatia sa nu-ti cauzeze mari probleme.
http://www.salvaeco.org/***ed/page/coada_soricelului.php

| by3nkwtssa a răspuns:

Ce chestierolling on the floorsi eu am 11 ani si mi-a venit luna trecuta...aceasi intrebare am si eu dar mama zice ca n-avem nimic:-Jwinkingte pup fato

| BubuLina999 a răspuns:

Da nu e nici o problema ...venirea menstruatiei depinde de fiecare corp si de hormoni

| ioniiiiiM a răspuns:

Da e bine :d

| YepIsSuspended a răspuns:

Stai linistita.Si mie mi-a venit si am 10 anihappy

| Ralucika a răspuns:

Nu e nicio problema cunosc eu pe cineva care i-a venit la 10 ani! deci e okwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fato asa se intampla acum asa e MODA da in ghilimele si mie mi-a venit la 12 fara 5 luni deci eu consider ceva normal

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu