| Animeforlifee9921 a întrebat:

Fetelor,cele care aveti menstruatia neregulata,voi ce faceti?
Mie mi-a venit la sfarsitul anului 2023, la 14 ani aproape 15, destul de tarziu comparativ cu celelalte fete din clasa mea care multora dintre ele le-a venit si la 10 ani.
Problema e ca nu prea mi s-a reglat, de atunci de la sfarsitul anului si pana in iulie 2024 nu mi-a mai venit deloc,apoi mi-a venit in august,la inceputul lui noiembrie,mijlocul lui decembrie,iar tocmai acum cateva minute eram la baie, iar cand m-am sters mi-am dat seama ca mi-a venit cu intarziere de 10 zile.
Ce as putea face? Tin sa mentionez ca mie imi si curge mult cateodata si m-a tinut cate o saptamana de fiecare data.
P.S: nu sunt insarcinata, am 15 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Animeforlifee9921 explică:

Intreb pentru ca e destul de frustranta chestia asta si mereu imi vine cand nu ma astept sau am chestii importante.

| Animeforlifee9921 explică:

Plus ca am o alta colega careia i-a venit recent si ei ii vine regulat, ba chiar si de 2 ori (nu e normal nici asa) dar totusi.

| Soyaaa90 a răspuns:

N ai ce face. este normal. Si mie cand mi-a venit, 2 luni după acea nu a mai curs. Insa te sfătuiesc sa te duci la un medic. nu neapărat acum. Bunicii mele i-a venit la 15 ani si pe parcursul vieții i s-a spus ca a avut probleme la tiroida (da, medicii au zis ca din aceasta cauza) Oricum, sanselu sunt mici ca tu sa ai o problema. multe fete au menstruatie neregulata.

| Animeforlifee9921 explică (pentru Soyaaa90):

Poate are legatura si cu tiroida, anul trecut hormonul TSH mi-a iesit un pic peste limita.

| Fatamuntilor a răspuns:

In primul rand NU te compara cu alte colege.
Corpul e ca o masinarie, ii trebuie timp sa se regleze. Poate si doi ani.
zece zile ar fi ok fara sa iti faci griji
Totusi, esti la inceput. Vorbeste fara nici o retinere cu mama ta, iar daca e nevoie mergeti la un medic ginecolog.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Du-te cu mama ta la ginecolog. Chiar nu e ok deloc ce se întâmplă. E extrem de dereglat