| ellene a întrebat:

Fetelor, cum depistati un nodul la palpare? Adica e ceva ce poti sa treci cu vederea sau daca e acolo sigur iti dai seama?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Stiu ca nu sunt fata, dar sfatul meu vine din experienta de palpare a sanilor pacientelor (in scop diagnostic).
Daca nu e facuta corect sau daca e un nodul mai mic, nu o sa se simta la palpare. Am vazut cum se stia unde e nodulul si nu se gasea datorita metodei defectuase. Daca e facuta corect si periodic (odata pe saptamana) nu o sa se simta cand e foarte mica, dar cand se va simti va fi destul de mic incat sa nu ridice probleme foarte mari daca te prezinti la doctor imediat.

2 răspunsuri:
auran
| auran a răspuns:

Daca nu esti atenta se poate trece cu vederea. Ai putea merge la medicul de familie pentru o prima consultatie de autopalpare - sau aici poti invata cateva http://www.romaniancancerleague.org/......nation.php

| Beatrice_6624 a răspuns:

Fetelor problema este ca nu, numai femeile trecute de 40 fac noduli lla sin dar si cele tinere, eu am nodul la sin dar am fost si umblu degeaba am facut mamografie, ecografie si tetul acela de depistare a cancerului si nu mi au zis sa ma operez dar sa iau cica ulei de primul cu vit E ar trebui sa faca cineva ceva pentru aceste probleme altfel asta i viata...