| andragabi03_5874 a întrebat:

Fetelor...prietena mea este insarcinata in 2 luni... dar nu doreste a pastra copilul, vrea sa isi provoace un avort spontan...deoarece ii e frica sa mearga la doctor...cum poate reusi...imi puteti spune cateva idei? multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mihaa a răspuns:

Si eu am facut intrerupere si am mers la o clinika particulara, mi-a fost si mie teama si frica dar te rog transmite-i mesajul meu : la particular dai 1 ban in plus dar nu va simtii nimic, mie mi-a facut 2 injectii, 1 in mana in vena si alta in uter, injectia care o fave in vena e ceva sa nu iti fie frica, o sa vorbeasca prosti, in concluzie, cand esti pe masa, nici nu mai sti pentru ce esti acolo, e k un sedativ, si la 10 minute dupa intrerupere m-am ridicat din pat si am plecat, eram slabita e adevarat dar eram ok si inca ceva, : nu am simtit nimic, nimic, am cunostinte care au facut la spital si 2 zile nu sa-u dat jos din pat + k au simtit totul pe masa, appp, intreruperea la particular este de 400 ron, bafta si pe viitor sa aiba grija

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Toate persoanele care participa la un avort spontan: adica gravida, cei care o ajuta, cei care ii dau sfaturi si idei sunt infractori si sunt pedepsiti cu inchisoarea. Asa ca eu va sugrez sa va lasati pagubase.
Sa-ti spun ceva: daca isi face avort singura, are cam 60% sanse sa moara din cauza asta. Tu, daca o ajuti, vei fi condamnata pentru omor deosebit de grav.
Daca nu moare, are cam 30% sanse sa faca o infectie sau o hemoragie care sa impuna interventie chirurgicala de urgenta si extirparea uterului, ceea ce inseamna: adio menstruatii, adio copii, adio viata de femeie, intrare la menopauza. Tu, daca o ajuti, vei fi condamnata la inchisoare pentru provocare ilegala de avort (ca si ea), iar tu, suplimentar pentru mutilare.
Are cam 10% sanse sa nu moara si sa nu ramana mutilata. Dar are cam 3% sanse sa nu ajunga deloc la spital (restul de 7% sunt mici complicatii care o vor duce la spital de urgenta). Acolo se va afla ca a facut avort si o sa fiti amandoua condamnate pentru asta.
Asadar, ea are 60% sanse sa moara, 30% sanse sa ajunga neom si vreo 7% sanse sa faca doar puscarie. Tu si oricine iti mai da idei aveti 97% sanse sa faceti inchisoare (intre 1 an pentru provocare ilegala de avort si 15 ani pentru omor deosebit de grav).
Eu zic ca e mai putin riscant sa mearga la doctor.

luciana
| luciana a răspuns:

As alege copilul de as fi in locul prietenei tale, mi-as darui toata viata educandu-l si aratandu-i ce nu a vrut sa invete si sa stie prietena ta, ar fi primordiala, unica mea preocupare..., dar nu l-as omora ca pe o musca ...Nu i-as lua VIATA pentru. ca pe el nu as putea sa il intreb de ar fi de acord...Nu trebuie sa te lasi doborat de furtuni sau vrem rea, trebuie sa stii sa lupti, si sa stai dreapta in lumina, sa nu te apleci din neputiinta si lasitate, trebuie sa rezisti, daca intr-adevar, asta iti doresti! E simplu sa omori un suflet, dar mai greu sau imposibil sa daruiesti VIATA cuiva. Lucien.

| fabiola a răspuns:

Ce idei sa-ti dam....cum sa omori doua vieti?

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Cand incepi viata sexuala inseamna ca iti asumi toate responsabilitatile care decurg din asta.Acum responsabilitatea ei este sa mearga la doctor, este mai corect decat sa umble cu tot felul de prostii care ii pun viata in pericol si oricum tot acolo v-a ajunge in final.

| machupicchu a răspuns:

Modul in care se poate provoca un avort spontan nu-l puteti face voi, nici chiar daca v-ar explica cineva cu lux de amanunte... Se stiu multe feluri de a intrerupe o sarcina, dar riscurile sunt f.mari si nu mai santem sub incidenta "legii interzicerii intreruperilor de sarcina" ci se poate merge la medicul ginecolog si solicita acest fapt fara teama...
Inainte de '89 multe femei au murit datorita avorturilor provocate "la babe" sau autoprovocate, sau daca nu au murit, au stat in spital pentru a-si trata complicatiile aparute in urma acestora...
Asa cum ai stiut sa ramai gravida, tot asa sa mergi la ginecolog si sa faci o intrerupere de sarcina in conditii medicale, fara riscuri si urmari... pentru restul vietii...sanatate...

| MM a răspuns:

Bun. Ea nu gandeste, nu e constienta de ce vrea sa faca, e derutata, e confuza. dar TU? Chiar nu e nimeni langa ea sa o traga de mana sa nu o lase sa faca vreo prostie? E prietena ta si vrei sa moara? In loc sa cauti solutii pe TPU despre cum sa-si provoace un avort mai bine i-ai baga mintile in cap.Si vreo 3 cutii de prezervative in poseta, sa aiba pe viitor.
Du-o la un cabinet, nu va jucati cu asta.

| alexdop21 a răspuns:

@ luciana din pacate poate el are 18-20 de ani, si in cazul asta o sa fie greu sa creasca un copil, si exista posibilitatea ca sa strice doua vieti.

| ellai a răspuns:

Nu sunt de acord cu avorturile.la urma urmei e o viata in interiorl tau si nu ai dreptul sa o omori.insa daca ea e asa hotarata cel putin sa faca avortul "cu cap"(daca e posibil) si sa se duca la o clinica.numai daca pe langa viata copilului vrea sa si-o ia si pe a iei straight face

| MissCamelia a răspuns:

E alegerea ei ca vrea sa avorteze, dar sa nu-si riste viata, sa mearga la doctor.

| Tessy a răspuns:

Fumatul, sarcinile repetate, fibromul sau diabetul fac mult mai probabila pierderea sarcinii. Dar nu stiu cum decurge un avort spontan...straight face cel mai bine e sa mearga la doctor.

| adria_1732 a răspuns:

Habar nu aveti cate femei au murit din cauza asta sa nu o lasi sa faca asa ceva la doctor cu ea poate avea o hemoragie si dupa aia paaaaaaaaaaaa s a zis cu ea deci la medic urgent

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sub nicio forma sa nu faca asa ceva! Vrea sa moara, sau ce dracu' e in capul ei?

Uitati, si tu si ea de nebunia asta. Du-o la un doctor, vb cu parintii ei, cu ai tai, orice, dar n-o lasa sa-si riste viata!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fata draga, pe linga ca este o crima sa faci avort, este o crima impotriva corpului, organismului ei, sa isi provoace ea avortul. La un avort provocat, poate sa moara; sa faca septicemie; sa nu mai aiba copii niciodata; sa se deregleze hormonal de nu mai e om toata viata, o s-o tina tot intr-un tratament. Asta pe intelesul vostru. Daca chiar vrea sa faca avort, sa mearga la ginecolog, o programeaza, si in 15 minute se rezolva, iar in 2 ore este ca noua. Nu va jucati cu sanatatea si viata voastra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adica prietenei tale ii este frica sa mearga la doctor, dar in schimb nu ii este frica sa isi provoace un avort spontan! Mai copii, voi stiti ce inseamna un avort spontan? stiti ce consecinte are? stiti ce inseamna sa te descurci singura, acasa cu un avort spontan? Nu va mai ganditi la prostii si mergeti la un medic!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trenul accelerat bucurest-iasi, din fata, nu din lateral, sigur scapa de tot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Avort spontan la 2 luni nu se poate peste 4

| Madalina_4750 a răspuns:

Daca isi provoaca un avort .nu tot la doctor ajunge? Cunosc pe cineva care a facut avort spontan neprovocat si a ajuns tot la doctor pentru ca ceea ce ea credea a fi menstruatie s-a dovedit a fi o hemoragie.Eu zic sa se duca la doctor cat mai curand pentru ca timpul trece repede... Apropo cati ani are prietena ta? parintii ei stiu?

| victoriasss a răspuns:

Voi nici nu va dati seam ce faceti, lasati copilul si nu va jucati de-a avorturile. Acesta la urma urmei este un risc foart mare din urma careia prietena ta poate sa nu mai poata face copii si atunci isi va mushca degetele ca a fost cu mintea intr-un loc cindva.Lasati copilul si sunt sigura ca nu ve-ti regreta.