Bună.
Medicația o faci numai la indicația medicului.
În rest, ceai de mușețel cu tei, o sticlă de apă caldă pe burtă dacă ești acasă, stai în pat.
La școală este bine să iei un mic termos în care ai ceaiul îndulcit cu miere.
Sănătate!
Pa, pa.
O pastila din grupa analgestilor( algocamin fiola)
O sticla cu apa calda pe burtica.
In cazul meu, un Algocalmin sau un Nurofen rezolva problema in maxim jumatate de ora.
O sticla cu apa calda pe burta isi pune de obicei mama la menstruatie si ia niste medicamente ( eu nu sunt inca la menstruatie ).
Cum se manifestă aceste dureri?
Dacă ai următoarele simptome: crampe dureroase, durere în regiunea abdomenului inferior, dureri de spate, migrene, diaree sau constipaţie, greaţă şi stare de vomă, ameţeli, senzaţie de balonare şi sensibilitate la nivelul sânilor, tratează-le cu alimentele de mai jos.
1. Seminţele de in
Au capacitatea de a impiedica eliberarea anumitor prostaglandine, care sunt responsabile pentru crampele menstruale cu care te confrunţi. Pe durata menstruaţiei, încearcă să consumi în fiecare zi 1-2 linguriţe de seminţe de in măcinate: le poţi înghiţi cu apă sau să le presari peste o salată.
2. Peştele gras
Este bogat în acizi graşi omega 3 care au capacitatea de a reduce intensitatea crampelor menstruale, după cum s-a constatat în urma unor cercetări. Consumă sardine în ulei, somon, macrou, anşoa.
3. Fulgii de ovăz
Au un conţinut ridicat de vitamina B1 sau tiamină, iar studiile au indicat eficienţa suplimentelor alimentare cu tiamină în cazul durerilor menstruale. Dacă nu vrei să iei suplimente, găseşti tot ce-ţi trebuie în fulgii de ovăz, drojdia de bere uscată, germeni de grâu, arahide, tărâţe de grâu, paste din grâu dur integrale, soia seminţe, fistic, linte, nuci uscate.
4. Seminţele de floarea soarelui crude
Au un conţinut ridicat de vitamina E care reduce disconfortul din perioada menstruaţiei. Alte surse de vitamina E: ulei de germeni de grâu, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier, ulei din seminţe de struguri, ulei de susan, alune, migdale dulci, ulei de măsline extravirgin, arahide, nuci de pin, pătrunjel uscat, salvie, rozmarin uscate, cimbrişor uscat, ton în ulei, bulion de roşii, ou de găină, avocado, nuci.
5. Sfecla roşie
Conţine foarte mult magneziu care are rolul de a reduce intensitatea contracţiilor care sunt cauzate de uter în perioada menstruaţiei. Alte alimente bogate în magneziu pe care le poţi consuma: spanac fiert, năut fiert, caise uscate, fasole albă şi roşie fiartă, porumb fiert, broccoli, păpădie crudă, cartofi copţi, nuci, seminţe de floarea-soarelui, migdale, smochine uscate, curmale uscate, prune uscate, banane.
6. Seminţele de susan crude
Au un conţinut ridicat de calciu. Acest mineral uşurează crampele din timpul menstruaţiei, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Columbia University College of Physicians and Surgeons şi publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology. Alte surse bune de calciu sunt: busuioc, salvie, cimbrişor, pătrunjel, mentă uscată, broccoli, parmezan, scorţişoară, caşcaval, alge, sardine în ulei, urzici, broccoli fiert, spanac fiert, migdale, smochine uscate, păpădie crudă, fistic, gălbenuş de ou, fasole roşie fiartă, lapte degresat, curmale uscate, nuci.
Îţi înrăutăţesc durerea şi crampele menstruale
cafeaua şi alcoolul pentru că reduc absorbţia de magneziu, cel mai important mineral care diminuează intensitatea contracţiilor cauzate de uter;
fumatul;
stresul;
lipsa somnului;
o alimentaţie bogată în grăsimi;
mâncarea sărată;
carnea roşie;
produsele lactate.
Bună.
Poate faci bine să dai și sursa copierii, vezi regulamnetul site-ului: http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Pa, pa.
cristina1998i întreabă: