Bună.
O deranjează că simte când se elimină acea secreție care este fiziologică.
În loc de apă și săpun să fie ceai concentrat de mușețel și albăstrele pentru toaletarea zonei, chiloțelul să fie din bumbac 100% și schimbat zilnic, iar după spălare să fie și fiert pentru a distruge microbii.
Vasul de toaletă să fie și el foarte bine igienizat, zilnic.
Dacă nu cedează mergi la medicul de familie pentru îndrumări.
Cu plăcere și sănătate.
Pa, pa.
De ce nu o duci la un medic sa iti spuna el un raspuns concret, e sanatatea fetitzei tale in joc
Nu stiu ce pareri o sa primesti mai jos, dar eu cred ca cel mai bine ar fi sa o duci la un medic dermatolog el va sti sigur ce are si ii va da un tratament corespunzator. Bafta si sanatate.
Asta e secretia vaginala inainte cu un an sau doi inainte de menstruatie. Ai grija, fetei s-ar putea sa-i vina menstruatia la anul sau peste doi ani. Cumparai protejslipuri (discreet sunt cele mai bune sau bella).
Sa faca bai de in ceai de galbenele.
Bafta!
Secretia vaginala normala care apare la fetite cu aproximativ 2 ani inaintea menstrei ar trebui sa fie transparenta ca albusul de ou (alb-galbuie dupa uscare) si sa nu dea mancarimi sau usturimi.
Daca fetita ta rescpecta regulile de igiena ale unei pubere: adica chilot de bumbac, purtat maxim 12 ore, spalat la temperatura inalta si calcat cu fierul incins dupa fiecare spalare, spalare a organelor genitale dimineata, seara si dupa fiecare uds, pantalon de pijama de bumbac purtat doua sau maxim 3 nopti, spalat si el la temperatura mare (minim 90 de grade) si calcat cu fierul incins, atunci cauza nu este lipsa de igiena. E posibil sa aiba o candidoza cauzata de un exces de antibiotice. Eu am facut candidoza pe la 12 ani, dupa ce mi-am tratat o infectie renala. Am fost la ginecolog care mi-a recoltat secretie de pe vulva (eram virgina, evident) si apoi mi-a dat tratament: unguent, niste ovule micute si un comprimat de luat oral.