anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fiinca mea de 6 ani are un ochi  prost, cum se zice in popor, nu priveste cu ochii in aceeasi directie. Cum se poate trata si, daca e cazul de operatie, cand e cel mai bine sa o faci?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Trebuia inceput mult mai devreme tratamentul.Strabismul la copii se corecteaza adesea cu ochelari.Mergi chiar maine la medic.La 6ani este destul de tarziu, dar nu imposibil.Sanatate.

Laur
| Laur a răspuns:

Operatia e doar ultima solutie, orice oftalmolog responsabil va recomanda ochelari inainte.

| eni a răspuns:

Neaparat sa-l consulte un medic. Daca recomanda operatia nu ezita.Cand e mai mic se face anestezie generala.La varsta inaintata doar local.Crede-ma ca stiu din propia experinta.Nu se opereaza cu laser strabismul.Vezi daca are ambliopie.Intreaba-l pe medic. Daca da atunci prima data se trateaza amblopia, altfel risti ca ochiul dupa un timp sa devieze din nou.Pe mine nu m-au tratat si iar a-m ajuns sub bisturiu.Deci deviaza.Cauta un oftalmolog bun, si informeaza-te. Poate o sa-ti recomande ochelari.Cu ochelari recuperarea e mai anevoioasa de lunga durata.Multa sanatate!

| lora_9285 a răspuns:

Strabismul se trateaza in timp. Recomandarea ochelarilor este primul pas impreuna cu ocluzorul.

| asya a răspuns:

O verisoara de-a mea tocmai s-a operat in italia...cu laser...si poarta ochelari in continuare pe perioada de vindecare! Tin sa precizez ca are 29 de anihappy

| DoomNEzeu a răspuns:

Draga mea, acest lucru nu trebuie sa intrebi aici si nu vreau sa par tupeist sau sa fac pe desteptul, dar ar trebui sa intrebi un doctor de specialitate.

| bruno9432 a răspuns:

Strabismul in general se corecteaza. Medicul probabil iti va recomanda si alte metode inainte de a se pune problema de operatie. dar neaparat medicul! Cu cat mai repede cu atat mai bine pentru fiica ta, ar fi pacat ca o astfel de problema sa ii marcheze copilaria. mai ales acum cand exista atatea metode de tratament. Succes!

| WhiteWings a răspuns:

Stiam ca exista ochelari care ar fi putut sa o ajute cel mai bine ar fi sa o duceti la un oftalmolog si cu siguranta va v-a ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Strabismul se opereaza si este cea mai simpla si usoara operatie, nu se trateaza, sunt doi muschi care functioneaza unul in locul celuilalt, se opereaza si totul va fi ok.