| RalucaFiore a întrebat:

Folosesc anticonceptionale (Jeanine) si de obicei le beau seara la ora 11, aseara am uitat si mi-am amintit la 9 azi-dimi.automat am baut-o. din ce tin minte e ok daca le iau mai repede de 12 ore daca am uitat si trebuie precautie.Mentionez ca e prima saptamana din blistiera.Trebuie sa folosesc si alte metode de protectie acum? Mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce trebuie sa faci daca ai uitat o singura pastila sau ai inceput folia o zi mai tarziu?

• Ia urmatoarea pilula imediat ce iti aduci aminte si continua sa le iei pe celelalte ramase la ora stabilita, in fiecare zi.

Ce trebuie sa faci daca ai uitat doua pilule sau ai inceput folia cu doua zile mai tarziu?

• Ia pilulele imediat ce iti aduci aminte, chiar daca asta inseamna doua pastile in aceeasi zi.
• Foloseste si alte mijloace de contraceptie (prezervativul) sau intrerupe activitatea sexuala timp de o saptamana.

Pentru ambele cazuri se aplica si urmatoarele reguli:

• Daca ai omis pilulele in prima saptamana de administrare si ai avut un contact sexual neprotejat in ultimele 7 zile, exista posibilitatea de a ramane insarcinata.
• Daca ai uitat pilulele in cea de-a doua saptamana, nu e nevoie de protectie suplimentara pentru ca efectul pilulelor nu a fost compromis. Ca sa fii sigura ca nu apare o sarcina nedorita, mergi la medicul ginecolog si cere-i parerea.
• Daca ai uitat pilulele in cea de-a treia saptamana, poti fie sa opresti adminsitarea lor timp de 7 zile (in urmatoarele zile apare mesntruatia), fie sa continui folia pana la final si sa incepi imediat una noua.
Ce faci daca ai uitat una din pastilele "placebo" (false)?

Unele contraceptive au 28 de pilule. 21 dintre ele sunt pilule active (contin hormoni), iar restul de 7 sunt pilule placebo (uneori contin fier) pe care sa le iei in zilele in care ar trebui sa faci pauza. Daca uiti una din aceste pilule, nu e nicio problema. Sari peste ea si continua sa le iei pe cele ramase.
Administrarea "in hopuri" a contraceptivelor are si alte consecinte pe langa o sarcina nedorita. Odata ce ai uitat una sau mai multe pilule, ciclul tau menstrual, e dat peste cap prin administrarea de hormoni in salturi. Unul dintre efecte ar putea fi durerile abdominale asemanatoare cu cele de la menstruatie, spotting (sangerari usoare) intre menstruatii sau chiar sangerari abundente in mijloculul ciclului menstrual. Unele femei pot avea sani durerosi sau se pot confrunta cu stari de voma si oboseala.

Daca uiti in mod frecvent sa iei pilula, poti sa iei in considerare alte metode de contraceptie care nu au nevoie de "tinere de minte". Inelul contraceptiv sau plasturele sunt doar doua dintre solutii.

| RalucaFiore explică (pentru anonim_4396):

Multumesc de raspuns.in consecinta voi folosi si alte mijloace de contraceptie (prezervativul).