Poate mai folositor ar fi un spray nazal pentru nasul infundat. Cel putin pe mine ma ajuta cand am nasul infundat Sau poate poti incerca inhalatile cu aburi, am auzit de la mai multa lume ca ar fi bune si pentru problema asta. Chiar daca eu personal nu am incercat. Dar ma gandesc ca nu ar avea ce rau sa faca
Sa te speli cu apa cu o lingurita de sare dizolvată in apa in nari. Sarea inmoaie mucusul uscat și într-o ora se desfunda. Mai poți sa confectionezi dintr-o jucarie de plastic cu trompa sau cu un pai de suc o picuratoare unde pui apa cu sare de mare preferabil neiodata, aia cu iod ustura mai tare, si sa picuri apa pe o nara si sa o scoti pe cealaltă nară. Alt exercițiu este sa tragi apa cu sare dintr-un castron pana camd apa ajunge in gât si o scuipi. Atenție la respirație sa nu înghiți apa. Se trage încet cu apa rece, nu caldă, in mod constant pana simti ca urcă si anunge apa in gât.
Deși neplăcut e exercițiul tradițional de curățare a nărilor. Se piate repeta de până la 10 ori cu ambele nări, cu nara stanga spre nara dreaptă si invers. Sarea dizolva impuritățile, și sterilizează de microbii din nări.
Deeaandreea9156 întreabă: