anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fratele meu are 15 si nu mananca dimineata, e normal? Uneori nu vrea sa manance nici seara, mai sta si 6-7 ore la scoala si nu inteleg cum rezista asa...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
| Evolution a răspuns:

Nici eu nu mananc dimineata decat mai rar si fac si sport + facultate laughing
Asa e metabolismul lui, nu e nimic anormal. Si este normal sa nu manance nici seara daca a mancat in timpul zilei.
Eu am zile consecutive in care iau doar o masa pe zi si imi ajunge.(ma rog... nu e deloc recomandat)
Acum depinde foarte mult, poate sa aiba si alte cauze. Depresie, poate e racit, poate ca vrea sa slabeasca, poate are alte motive sau pur si simplu nu ii este foame tongue

| MihaiNicu23 a răspuns:

Asa s-a invatat, nici eu nu prea pot manca dimineata.

| RoCkKiD a răspuns:

Atata tmp cat nu ii e foame nu vad nici o problema, ai grija doar ca mesele pe care le mananca sa fie echilibrate si sa nu exagerez cu fasfood-ul (banuiesc ca de aia nu mananca uneori seara).

| BuLaNNNeL a răspuns:

Calm, are 15 ani nu-i junior. Nici eu nu mănânc dimineață. Poate mănâncă la scoala.

| anonim_4396 explică (pentru BuLaNNNeL):

Nu mananca nimic, ma rog de el sa-si ia bani la el si sa-si cumpere ceva si zice ca nu-i trebuie laughing

| ALGator a răspuns:

Exista tot felul de teorii, printre care cea ca e ok sa maninci cand ti-a foame.
Daca e cu BMI-ul in parametri nu sunt prea mari motive de ingrijorare.

| Lostlyric a răspuns:

Miss Skittles, a sari peste micul dejun este foarte normal. Nu este sanatos, insa. Dar nu poti obliga pe cineva sa ia micul dejun in timp ce plange si face icter. Asta ni se intampla cand eram mici si ne dadeau parintii ciorbe cand noi voiam cartofi prajiti cu oua. Ne obligau (pe unii), plangeam si mancam. Plangeam si mancam. laughing Asta nu insemna ca nu era mai sanatoasa o ciorba decat o portie de cartofi prajiti cu oua ochiuri.
In fine, din micul dejun iti iei tot necesarul de energie si nutrienti pentru a face fata zilei ce urmeaza. Este perioada din zi cand corpul este nevoit sa-si accelereze resursele si sa asimileaza cel mai bine tot ce-i dai. Teoretic, pentru cei care respecta orele de masa, in jurul orei 10 vei mai lua o mica gustare si in jurul pranzului vei lua a doua masa principala.
Acum... daca este normal, asta tine de fiecare in parte. si tine si de ce anume mananci la micul dejun. Stiu persoane care pot trai doar cu o singura masa pe zi si stiu persoane care traiesc cu 5 mese pe zi intr-una singura. Si traiesc minunat! Tine de felul in care esti construit si de propriul tau bioritm. Unde mai pui ca sunt persoane care nu au necesar de energie si acelea mananca mai rar decat persoanele care sunt sportive, de ex. sau cele care au o munca ce necesita efort indelungat. Mai sunt si persoanele care sunt mai active pe timpul noptii si dorm in timpul zilei. Acolo, mesele sunt construite altfel.
In concluzie, sunt multe variabile, iar daca fratele tau s-a obisnuit asa, tu nu ai ce sa-i faci. Isi va da singur seama in timp ce-i face mai bine si care sunt obisnuintele pe care va trebui sa si le creeze.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate fura mancare de la colegi laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu exista nicio regula cum ca trebuie sa mananci dimineata. Nici eu n-am mancat toata viata deloc dimineata. Niciodata nu imi e foame. Tocmai ca nu e nimic normal in a considera ca asta ar fi ceva anormal. Iar elevii oricum nu consuma prea multa energie si nici n-au nevoie fata de muncitorii aia din fabrica care au nevoie de motorase in fund. Pentru astia masa de dimineata e evident chiar importanta. Si pentru alte categorii (gen culturisti).
De multe ori nici n-are sens sa mananci dimineata daca nici nu iti e foame.
Regula e sa nu suferi stand nemancat, nu cand, ce si cat sa mananci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pacat de el. Prima masa a zilei e si cea mai importanta. Iti da energie bla bla bla. Dar el nu mananca cateodata nici seara? Deja o dam in altceva. Nu are parinti care sa il puna sa manance? Pana cade la pamant o data si dupa se invata minte. Vad multi deasupra care zic ca nu prea mananc dimineata. Nu stiu cum naiba fac ei asta. Eu mananc dimineata de la gradinita si au trecut o gramada de ani. E ciudat.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Eu mananc cel mai mult dimineata. Degeaba il chemam la masa, ia doua guri si zice ca e plin si ca mananca el mai tarziu.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Buna asta. Nu cred ca ar fi functionat in familia mea asa ceva laughing. O data poate, prin minune. A 2 oara pana nu mancai tot nu te ridicai de la masa.

| AlexDarius3 a răspuns:

Trebuie sa mananci ceva dimineata, chiar si o felie de paine se pune ca ai mancat ceva. Daca nu ceva la scoala tot trebuie manance.

| Alexandru250201 a răspuns:

Nu simte nevoia sa manance, mai sunt astfel de persoane

| Chubby2104 a răspuns:

Am și eu același program. Nu țin o dietă (dacă pot spune așa) și nici sport nu fac. Am aceeași kg de apirpep 2 ani și ceva. Mănânc doar la prânz și îmi ajunge. Nu îl obliga să consume alimente. Sistemul său este învățat așa, deci nu îti face griji prea mari.

| CristinaMatei97 a răspuns:

Nu mănâncă pentru că așa s-a obișnuit, sau poate preferă sa doarmă mai mult, decât sa se trezească cu 30 min mai devreme ca sa mănânce.
Încearcă sa-i dai ceva ce-i place cel mai mult, sau spune-i ca după masa o sa primească dulce.
Este o posibilitate sa se fi apucat de fumat și asta sa ii ia pofta de mancare

| Cristea468 a răspuns:

Nici eu nu mănânc dimineața doar la amiaz dupa ce vin de la scoala şi seara pe la 6 dupa ce alerg

| IuliaAna23 a răspuns:

E la dieta sau ceva?

| CammyCam a răspuns:

Mananca el ceva... poate dulciuri si nu stiti voi
fii mai atent/a la el si o sa aflii

| Manolachi_Marius_2000 a răspuns:

Datii mancarea lui preferata iar daca nu vrea inseamna ca nu face destul sport, de exemplu eu cand vin de la sport sunt OBOSIT si vreau mancare, spune-i sa faca sport

| anonim_4396 explică (pentru Manolachi_Marius_2000):

Toata ziua e cu bicicleta pe afara.