Fructele uscate (care le gasim la magazine in pachet) au zahar adaugat. Ele nu sunt ca poamele care le punea bunica la tara sa se usuce si gata. Astia daca nu baga 10 kg de zahar in ele nu se lasa. (Producatorii baga zahar ca sa le reziste marfa 250 de milioane de ani ; deoarece zaharul si mierea nu se strica niciodata).
Si fructele verzi, crude, au zahar. Dar fructele verzi sunt mai bune decat cele uscate/confiate, deoarece nu au mult zahar in ele. Si astfel nu forteaza pancreasul sa secrete o cantitate mare de insulina.
Pancreasul si insulina pe care acesta o produce, sunt responsabile cu transformarea hranei in energie.
El transforma cat poate zaharul (si celelalte alimente) in energie; dar zaharul netransformat in energie se depune ca strat de grasime (adica rezerva de energie). De aceea cei mai plinuti sunt mai rezistenti la foame decat cei slabi.
Din pricina dulciurilor fortam pancreasul sa produca prea multa insulina. Facand zi de zi asta, la un moment dat il dereglam, si nu mai poate produce insulina. Astfel se ajunge la diabet. Din pricina asta diabeticii isi injecteaza insulina, deoarece pancresul lor nu mai produce cantitatea de insulina necesara.
Mierea este la fel de nociva ca si zaharul.
Cerealele (dar nu cele cu zahar), painea neagra si cea integrala regleaza nivelul de zahar din organism (adica glicemia -o face sa nu fie nici prea mica si nici prea mare).
Ti-am scris mai multe ca sa poti intelege. Nu sunt medic, si nu am cunostinte vaste sau detaliate. Eu cunosc acestea deoarece am facut niste cursuri si am participat un an de zile ca voluntar intr-o asociatie care se ocupa de sanatatea oamenilor.
Mai ok ramai la fructele naturale acele fructe au tot felul dre indulcitori care numai naturalu nu sunt
Dar nu au zahar pus in ele, nu?
Daca te referi la cele din magazin atunci au fie zahar fie indulcitori cu acelasi efect precum aspartanul sau zaharina
baaa3466 întreabă: