Fumatul afecteaza simtul gustului in mod sever, din experienta stiu asta; iar glanda tiroida o poate afecta grav, dar nu stiu daca o afecteaza intodeauna.
Fumatul afecteaza urmatoarele : Plamanii, inima, pancreasul, rinichii, ficatul asta se mai regenereaza, creierul, simtul olfactiv, simtul gustativ, gatul nu functioneaza in parametrii normali iar traheea risca sa fie blocata. De obicei un organism fumator functioneaza la 110% in timpul activitatii. De aceea te trezesti dimineata cu gura uscata si gustul amar. Corpul incearca sa restaureze cat mai mult posibil varianta mai sanatoasa a corpului.
Va rog sa retineti ca nu ne-am nascut fumatori.
Eu doar nu am un motiv valabil sa ma las.
Si regret asta in fiecare zi. Sufar de astm bronsic.
Nu conteaza banii atat de mult precum sanatatea.
Bani poti cumpara, sanatate nu.
Cum adica nu ai un motiv valabil?
O prietena a facut cancer de tiroida din cauza lui. Nu stiu de ce inrautatirea simtului gustuli ar fi o problema avand in vedere ca ai sanse atat de mari de a face cancer.
Tutunul, printre numeroasele substante nocive, contine si cianura, care odata fumata produce o substanta numita tiocianat, un agent care inhiba absorbtia iodului de catre tiroida, ce duce la scaderea producerii anumitor hormoni responsabili de reglarea functionarii ficatului, a rinichilor, etc. Deci, DA!
In legatura cu simtul gustului, cercetatori din Grecia au facut un studiu pe 62 de soldati, dintre care jumatate erau fumatori. Au descoperit ca papilele gustative ale fumatorilor erau semnificativ mai plate si mai mici decat ale nefumatorilor, astfel gasindu-se diferente majore in perceptia gustului. Din nou, DA!
Peste cativa ani nu o sa poti mirosi daca vei continua cu fumatul. Fumatul afecteaza numeroase simturi inclusiv cel al gustului/.