| Ornato a întrebat:

Fumatul imi poate vindeca depresia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu, tratamentul cu pastile da

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, fumatul poate sa-ti dea complicatii de sanatate, boli de plamani si chiar cancere.
Depresia este determinata de un inbalans chimic hormonal iar fumatul nu-ti regleaza tie hormonii!

| sierra1 a răspuns:

Oleacă dar iți paradești plămânii

| Mosotti a răspuns:

Nu cu fumat, depresia se vindeca cu tratament dat de un medic psihiatru, sau la psiholog, in functie de caz, dar medicul hotaraste ce si cum.

| gabicoo a răspuns:

Există cercetări care susțin că cannabis sativa are efecte benefice asupra depresiei!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.o agravează, fumatul și alcoolul agravează depresia, si simptomele ei, este un viciu care aparent crezi ca te destreseaza dar de fapt tabac-ul afectează sistemul nervos central si creierul mic, nu este deloc recomandat ca "terapie " în depresie, țigară trebuie suplinita cu exercițiile fizice făcute in mod regulat; dozele periodice de nicotină duc la modificări ale creierului, care apoi favorizează apariția simptomelor sevrajului (agitație, anxietate) atunci când aportul de nicotină scade. Fumatul reduce temporar aceste simptome de sevraj. Din acest motiv, majoritatea fumătorilor devin dependenți de nicotină. Țigările afectează creierul i mod direct, și ca să se întâmple acest lucru durează doar 10 secunde.


Fumatul, adica actiunea de a inhala fumul din tigara sau din pipa, iti afecteaza fiecare organ din corp, inclusiv creierul. Unele dintre efectele fumatului asupra organismului uman sunt vizibile foarte rapid, in timp ce altele isi fac simtita prezenta in timp. In articolul pe care tocmai il parcurgi o sa-ti prezentam ce efecte are fumatul asupra creierului.

Ce spun studiile de specialitate despre efectele fumatului asupra creierului
Cercetatorii au efectuat, de-alungul timpului, diverse studii referitoare la efectele fumatului asupra organismului uman, in general, si asupra creierului, in particular. Unul dintre studiile importante realizate in ultimii ani despre efectele fumatului asupra creierului a fost publicat in 2015. Analiza respectiva, efectuata de cercetatori de la universitatea din Edinburgh (Scotia) si de la universitatea McGill (Canada), a aratat ca scoarta cerebrala (cortexul cerebral) este mai subtire la fumatori decat la nefumatori. Cortexul cerebral este foarte important cand vine vorba de limbaj, gandire, atentie, memorie si constiinta. Cortexul cerebral, cunoscut si sub numele de „materie cenusie", acopera circa doua treimi din creier. La o persoana sanatoasa, cortexul cerebral are intre 1, 5 si 5 milimetri grosime.

Studiul, realizat pe circa 500 de oameni (aproximativ jumatate dintre ei fiind fumatori si fosti fumatori), cu varsta medie de aproximativ 73 de ani, a evidentiat ca multi dintre subiectii fumatori sau fosti fumatori aveau cortexul mai subtire in diverse zone ale creierului, comparativ cu nefumatorii. De asemenea, cercetarea a mai aratat ca persoanele care s-au oprit, la un moment dat, din fumat, si-au refacut, partial, grosimea cortexului. Totodata, desi este normal ca scoarta cerebrala sa devina mai subtire pe masura ce imbatranim, studiul a scos in evidenta ca fumatul accelereaza deteriorarea cortexului cerebral. Iar deterioarea cortexului duce la declinul cognitiv, ceea ce favorizeaza, printre altele, instalarea bolii Alzheimer, o afectiune neurodegenerativa si cea mai intalnita forma de dementa la nivel mondial.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viciile nu alungă depresia, ci o adâncesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sportul este cel mai mare inamic al depresiei, pentru ca acționează direct asupra neurotransmitatorilor eliberând serotonina, altfel ce este responsabila cu buna dispoziție, când apare anumite dezechilibre chimice asupra mediatorilor chimici; serotonina scade, implicit dopamina, atunci se declanșează depresia și anxietatea, tu fumând nu ridici nivelul serotoninei și a dopaminei. Anumite antidepresive restabilesc aceste deficite cum ar fi serotonina, noradrenalina, dopamina, deci sportul stimulează producția de serotonina și tratamentul antidepresiv ajuta considerabil in depresie.

| Archangells a răspuns:

Ca sa scapi de depresie care e o boala spirituala, a sufletului iti recomand sa te spovedesti des la un duhovnic ortodox, sa te impartasesti, sa participi la Liturghie, Maslu, sa te rogi, sa ti-l faci pe Dumnezeu prieten. Apoi fa sport. Doamne ajuta!

| Ornato explică (pentru Archangells):

Frate dumnezeu nu exista...aste sunt prostii...nu vreau sa te superi sau ceva dar eu vorbeam de realtate nu povesti cu dumnezeu.

| Archangells a răspuns (pentru Ornato):

Dumnezeu exista! Roaga-te pana ti se destainuie. Doamne ajuta!

| Anonimu7041 a răspuns:

Nu, niciodată.
Ajungi mai rau fără să îți dai seama, apoi chiar o sa ai motive sa fii în depresie (droguri, dependenta, etc)

| Albert88 a răspuns:

Da

| Erik28 a răspuns:

Nu. Foarte puțin dar nu

| Davidradita777 a răspuns:

Fumat te poate doar linisti cât timp o fumezi, pentru ca tutunul cu ani in urma a fost declarat plantă de linistore ei o fumau pe nas, apoi oamenii de stiintă au vazuf ca ia este si rea, asa că te poate liniste doar cat timo o fumezi, si eu fumez *