Menstruatia este incompatibila cu sarcina, pentru ca prevede curatarea si expulzia statului superficial al uterului in vederea pregatirii sale pentru urmatoarea ovulatie. Singura situatie in care cele 2 pot coincide este existenta a 2 utere la aceiasi femeie( fenomen extrem de rar).
Menstruatia normala este intre 3 si 7 zile. pentru sarcina conteaza doar durata ciclului menstrual (care ar trebui sa fie intre 19 si 40 de zile pentru a putea sustine o sarcina.
La intrebarile astea cel mai bine poate raspunde un medic ginecolog. Cel mai sigur fa-ti un test de sarcina, tu sau prietena ta (nu-mi dau seama din user daca esti fata sau baiat)
1.Daca esti gravida nu-ti mai vine menstruatia.
2. Ce anume vrei sa spui? 5-6 zile durata unei menstruatii normale. Daca te refereai la contactul sexual in timpul menstruatie, atunci sa stii ca indiferent de durata menstrei, riscul de a ramane gravida este destul de mare daca o faci neprotejat.
3. Exista si "menstruatii false" care apar la unele femei gravide, dar cazurile sunt foarte rare. Cauzele nu sunt prea cunoscute.
Bună!
Există "ciclu peste sarcină" : acesta apare cam la aceeaşi dată ( în lunile 1-4 de sarcină ), durează DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele este închis la culoare ( maroniu/brun-roşcat ).
Dacă menstruaţia ta a avut aceste "caracteristici" atunci e POSIBIL să fi însărcinată!
Dacă, în schimb, menstra a fost "normală" şi a durat 3-7 zile cu o cantitate acceptabilă de sânge atunci NU cred să fi însărcinată.
Toate cele bune.
1. Cum se manifesta? Pai simplu persoana respectiva e insarcinata si are si menstruatie. Sunt multe cazuri cand acest lucru se intampla cand sarcina extrauterina.
2. Nu are legatura durata. O fata poate avea o menstruatie de la 2-7 zile.
Cel mai bine un control.
Daca a durat atat si este abundenta nu prea este posibil... de obicei daca esti insarcinata gasesti cantitati mici de sange. Cel mai simplu. sa faci un test, nu? Stiu ca e mai simplu sa nu-l faci... dar decat sa astepti si urmatoarea luna sa vezi cand iti vine si daca.ti vine mai bine scapi de stres mai devreme. si nu e nici scump.
Nu iti inteleg intrebarea, dar din cate stiu eu o menstruatie de 5-6 zile se poare regla prin pastile hormonale prescrise de medic. In ceea ce priveste sarcina stiu ca avand o mentruatie lunga, mai greu ramai gravida. O menstruatie peste sarcina e ceva care tine de medic. Nu am auzit de asa ceva dar sigur e o dereglare hormonala si trebuie mers la medic.
IonBadita1 întreabă: