Nu. Si in teorie ar purea avea rol protector impotrva apendicitei (dar criminal pentru restul sistemului digestiv, asa ca nu iti recomand). Ca o bucatica dintr-un aliment sa obstrueze lumenul apendicului si sa duca la apendicita, acel aliment trebuie sa nu fie digerat de sucul gastric, panceatic sau bila. Daca mananci repede, cel mai probabil, nu mesteci mancarea cum trebuie, si inghiti bucati mai mari. Aceste bucati de alimente nedigerabile (corji de seminte) daca sunt mai mari (datorita mancatului rapid) au sanse mai mici (teoretic) sa obstrueze lumenul apendicelui cecal avand in vedere ca diametrul acestuia este de doar 1-2mm.
Nu. Nu e adevarat. Si eu am avut apendicita de la o guma asa ca ai grija ce mananci :-p.
Nu este adevarat, deoarece apendicita se face daca mananci seminte necojite. Fundaaa?
Nu cred ca e adv.eu cand vin de la scoala imi e o foame si mananc 5 min 2 feluri si asa fac din cls I si sunt in a 8-a deci nu cred
Nu apendicita faci daca sari sau chestii de astea asa am auzit eu ...depinde ca multi zic lucruri diferite nici nu stii ce sa mai crezi
Nu,dar nu este sanatos.Nu te saturi destul la masa si e riscul ca stomacul tau sa creasca si sa te,, umfli,,. Este bine sa mananci incet nu te grabeste nimeni
Nu.Dar nu e prea bine sa mananci repede pentru ca inghiti bucati mari de mancare si le digerezi mai greu si o sa te doara stomacul.
anonim_4396 întreabă: