| MikeNo1 a întrebat:

(funda)As avea nevoie de un expert TPU, deci eu de la un moment dat am niste viermisori foarte mici si albi, care ma provoaca sa ma scarpin in fund, ii vad cand stau pe W. C, si de la un moment dat, cand am facut lectia de biologie legati despre tenie, limbrici si alte ciudatenii m-am speriat foarte tare, si acum numai asta am in cap, precizez ca am 12 ani, si imi este rusine sa le zic parintilor despre chestia asta, dar pe mine nu ma deranjeaza asa de mult, decat imi mai vine sa ma scarpin de 2-3 ori pe zi, ce ar trebui sa fac, am citit ca este bine sa mananc usturoi, asa este?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| larousee a răspuns:

Cred ca ai oxiuri, niste viermisori intalniti des la majoritatea copiilor... sigur mama ta stie despre ce e vorba nu te ingrijora, nu trebuie sa iti fie rusine sa ii spui

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa iei tratament, atat tu cat si parintii tai. usturoiul ajuta traatmentul, dar nu il inlocuieste. Nu ai nici un motiv de rusine, parintii tai sunt inconstienti ca nu verifica daca nu ai paraziti intestinali (extrem de frecventi la copii). Tratamentul e simplu, ai sa iei cateva pastile sau un sirop, dar trebuie sa fie cel pregatit. De la parazitii astia nu ai sa cresti in inaltime suficient si nu ai sa te dezvolti.

| piciuk a răspuns:

Ceea ce ai tu se numesc oxiuri.trebuie sa lasi rusinea deoparte si sa le spui parintilor. o sa te duca la medicul de familie, o sa iei un tratament cateva saptamani si gata. spune-le, pentru ca nu cred ca vor disparea de la sine si e posibil sa ii ia si cei din familia ta, pentru ca presupun ca folositi cu totii acelasi WC.

| MikeNo1 explică:

poate ii zic mamei dar am foarte mare rusine cand vine vorba de asta si deseori ma simt foarte impacientat de faptul asta, dar cumva o sa le zic, si nu e chestia de a ma controla, ca daca le zic ei o sa ia masuri ca ii cunosc ...multumesc mi-at inlaturat rusinea poate o sa ii zic chiar maine

| Razvan_3545 a răspuns:

Eu nu pot sa inteleg cum sa-ti fie rusine, decat sa suporti chiar daca nu e dureros sau ceva mergi frumos si le zici fara nici o rusine.parerea mea...