Capusa,mare grija, este greu de scos deoarece ele se infig bine in piele, cu multa grija trebuie scoasa, nu doar trasa si rupta, o parte din ea va ramane acolo si se va infecta
uita-te bine de tot
incearca sa strangi piele in acel punct, poti observa mai usor ( ca pe acnee )
daca cumva a ramas ceva sau nu esti sigur mai bine du-te la veterinar
daca chiar esti sigur ca nu e nimic, supravegheaza-l 2 zile, daca nu se umfla e ok ( il poti atinge sa vezi daca il doare, daca se misca sau daca latra )
Ai grija la capuse si nu il lasa in iarba mare, iar vor veni capusele peste noi
eu i-am scos una tatalui meu de pe spate, cu un ac o poti scoate usor dar cu multa grija si rabdare
bafta si sanatate multa catelului tau
Depinde, uitate cu atentie daca nu a mai ramas nimic(adica sa o fi scos in intregime, fara sa o rupi) dar daca totusi are ceva, ar fi mai bine sa pleci la un veterinar.
Mai te duci cu el la veterinar ca nu cumva sa se infecteze nu prea exista riscu sa se inbolnaveasca dar e mai bine sa fii precaut
Pentru orice eventualitate du-l la un medic veterinar. Capusele sunt foarte periculoase, atat pentru om, cat si pentru animale! Asa ca ai si tu mare grija pe viitor;*!
Mai bine ai lua de la farmacia veterinara o solutie pentru capuse. eu il dau pe catelul meu cu una, odata la patru luni. daca mai are capuse nu ai voie sa te joci cu el 3 zile dupa ce ii pui solutia. chiar daca nu mai are, sa ii pui si peste 4 luni apoi sa nu te joci cu el o ora (daca nu are. atata dureaza sa se imprastie pe tot corpul.) daca are nu va jucati 3 zile. pe cutie va scrie cate picaturi trebuie sa-i dai. i le dai i le dai pe spate, fix sub cap (pe gat )
SPER CA TE-AM AJUTAT,
Stefany