| ingerasmotat a întrebat:

FUNDA! Buna TPU eu am un catel de rasa bichon si azi i-am gasit o capusa in frunte si i-am scos-o cred ca a luat-o pe la amiaza si nu a stat foarte mult cu ea ca la maxim 2 ore i-am scos-o dar ma tem sa nu pateasca ceva. Exista pericolul sa se imbolnaveasca si sa pateasca ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| 0rlando a răspuns:

Stai liniștită, la câini nu creează aceleași probleme ca la oameni.

| bLacKbaLL a răspuns (pentru 0rlando):

Cainele unui prieten a murit din cauza ca nu i-a scos corect capusa... Du-l la veterinar si il va unge cu unguente happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea este daca ai scos-o pe toata, sa stii ca pot ramane unele ramasite.
Mai bine intreaba un medic.

| Niki9 a răspuns:

Nu. Daca ai scos-o nu o sa aiba nicio problema.

| viitortatic a răspuns:

Capusa,mare grija, este greu de scos deoarece ele se infig bine in piele, cu multa grija trebuie scoasa, nu doar trasa si rupta, o parte din ea va ramane acolo si se va infecta
uita-te bine de tot
incearca sa strangi piele in acel punct, poti observa mai usor ( ca pe acnee )
daca cumva a ramas ceva sau nu esti sigur mai bine du-te la veterinar
daca chiar esti sigur ca nu e nimic, supravegheaza-l 2 zile, daca nu se umfla e ok ( il poti atinge sa vezi daca il doare, daca se misca sau daca latra )
Ai grija la capuse si nu il lasa in iarba mare, iar vor veni capusele peste noi

eu i-am scos una tatalui meu de pe spate, cu un ac o poti scoate usor dar cu multa grija si rabdare
bafta si sanatate multa catelului tau

| FluturashulNegru a răspuns:

Depinde, uitate cu atentie daca nu a mai ramas nimic(adica sa o fi scos in intregime, fara sa o rupi) dar daca totusi are ceva, ar fi mai bine sa pleci la un veterinar.

| florinmusat09 a răspuns:

Mai te duci cu el la veterinar ca nu cumva sa se infecteze nu prea exista riscu sa se inbolnaveasca dar e mai bine sa fii precaut

| adriana2012 a răspuns:

Pentru orice eventualitate du-l la un medic veterinar. Capusele sunt foarte periculoase, atat pentru om, cat si pentru animale! Asa ca ai si tu mare grija pe viitor;*!

| stefany100 a răspuns:

Mai bine ai lua de la farmacia veterinara o solutie pentru capuse. eu il dau pe catelul meu cu una, odata la patru luni. daca mai are capuse nu ai voie sa te joci cu el 3 zile dupa ce ii pui solutia. chiar daca nu mai are, sa ii pui si peste 4 luni apoi sa nu te joci cu el o ora (daca nu are. atata dureaza sa se imprastie pe tot corpul.) daca are nu va jucati 3 zile. pe cutie va scrie cate picaturi trebuie sa-i dai. i le dai i le dai pe spate, fix sub cap (pe gat )
SPER CA TE-AM AJUTAT,
Stefany