Dormi inainte de ora 22 si vei vedea ca la ora 6 te trezesti si fara ceas, dupa ce trec vreo 2-3 zile. Nu o sa simti oboseala. Dar daca te pui sa dormi la ora 1 dimineata nu ai cum sa te trezesti la 6 apta si in forma maxima. Organismul are nevoie de 7-8 ore de somn, ca sa fie in regula, mai mult 8. Cand o sa dormi 8 ore incepand de la ora 22 sau 22 30 nu o sa mai te trezesti obosita
Culca-te pana in 23:00 si trezeste-te la 9:00. Poti sa fii obosita si de prea mult somn.
Buna
In primul rand trebuie sa nu te culci tarziu si nu prea mult calculator
Funda?
Te culci la o oră cât de cât acceptabilă și te înveți să te trezești constant la o oră dimineața, fără stat în pat până la 12 sau să mai lenevești 15 minute după ce te-ai trezit. Corpul se obișnuiește ușor și după nu mai ai probleme și te vei simți și odihnită.
Asta nu stiu dar iti pot sugera cum sa scapi de oboseala, eu cand ma trezesc, in fiecare zi cand trebuie sa fac ceva deloc distractiv sunt extrem obosit si imi vine sa mai dorm, ma duc fac un dus rapid sau daca nu am timp cel putin ma spal pe fata cu apa rece dau drumu la muzica si beau ceva rece(apa sau orice altceva), daca asta nu da roade testeza.ti vointa, gandeste.te ca trebuie neaparat sa te trezesti.Asta functioneza perfect la mine.
Cercetarile arata ca pentru un somn linistit trebuie sa dormiti inainte de ora 24; inainte de somn trebuie sa evitati sa fumati sau sa consumati alimente bogate in proteine.
Te culci la ora 22. Somnul dintre orele 22-24 este cel mai odihnitor somn. Si ai grija ca somnul tau sa nu fie intrerupt. Odata intrerupt isi pierde "efectul". Si trebuie sa dormi minim 8 ore. Crede-ma! Te vei trezi sigur