Eu inainte ma spalam pe fata cu malai(din acela pentru mamaliga) sau zahar. iti face fata foarte fina si o curata. in plus trebuie sa ai o crema foarte buna de fata si sa eviti sa stai in praf si sa iti atingi fata cu mainile murdare.
Buna! Cel mai bine ar fi sa mergeti la un medic dermatolog pentru tratament si sa va inarmati cu rabdare, pentru ca efectele tratamentului se vad dupa cateva luni de la inceperea lui. Mai multe detalii despre tratamentul acneei gasiti aici: http://www.i-medic.ro/boli/acneea
Tenul gras este cel mai greu de intetinut, de hidratat si de curatat pentru ca pielea fetei, fiind foarte sensibila, are nevoie de mai multi factori de ingrijire pentru a ramane supla; fiecare trebuie sa corespunda particularitatilor foarte variate ale tenului gras. In cazul acestui tip de ten, pielea fetei este dispusa la ingrasare si formare de imprefectiuni in zona T (frunte, nas si aripile nasului, barbie), in timp ce obrajii si maxilarele sunt uscate, in diferite grade. Totusi, tenul gras are tendinta mai degraba spre ingrasare decat spre uscare. Iata un tratament cu petale de trandafiri pentru tenul gras, care ajuta la echilibrarea sa: Ingrediente - 6 petale proaspete de trandafir; - 2 linguri de apa de trandafiri; - o lingura de iaurt natural, la temperatura camerei (sa nu fie iaurt cu continut redus de grasime sau fara grasimi); - o lingura de miere lichida (pentru ca mierea sa fie lichida, o poti incalzi la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde). Mod de preparare Petalele de trandafir se inmoaie, apoi se zdrobesc intr-un castron. Se adauga apa de trandafiri, iaurtul si mierea. Se amesteca bine si se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute, apoi se clateste.
Ia incearca sa faci niste masti cu argila, insa inainte sa aplici masca trebuie sa te speli pe fata cu apa sarata, incearca aceasta metoda atentie nu prea des sa folosesti masca ca usuca fata
3 ori pe saptamana in prima fata, apoi 2 pana reduci la 1 pe saptamana
Cosurile sunt cauzate de excesul de sebum.eu nuam tenul gras dar totusi sa mi-l,, usuc''. am inceput sa ma spal cu un sapun pentru fata.prima data ma clatesc cu apa fierbinte,apoi ma sapunesc,si ma clatesc cu apa rece. diferentierea asta termica iti va lasa tenul foarte foarte fin :X in fine, pana atunci ca sa scapi de cosuri incearca aloe vera.ei o frunza, o rupi si te dai cu gelul acela.te va ustura um pic dar rezultatele sunt remarcabile
Deeaandreea9156 întreabă: