| hamster a întrebat:

Funda:cum se face un tomograf? acujm 2 ani mi-am spart capul(acum am 14 ani) in partea posterioara, zona cusuta e de vreo 8 cm, dar cred ca a fost destul de grav deoarece acea zona e f. sens. pentru linistea mea as vrea sa-mi fac un tomograf? in ce consta?, se pot vedea, doamne fereste, posibilele chiaguri de sange?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu ai nici un motiv sa mai faci tomograf dupa 2 ani. Chegurile de sange, cum le spui tu, de fapt hematoamele se manifesta in cateva zile de la traumatism. Daca nu ai avut nimic doi ani, poti fi sigur 100% ca nu vei mai avea nimic niciodata si nu ai nevoie de tomografie.
Tomografia este o investigatie cu raze X, care te iradiaza suficient de mult incat sa n-o folosesti daca nu este neaparat nevoie. Iar tu nu ai nevoie absolut deloc.

| andrutzza_6183 a răspuns:

Pentru linistea ta, da poti face un tomograf, doar cu acordul unui medic neurolog si la un spital mai mare. Fizic vei fi introdus intr-un tub si desi nu doare este oarecum neplacut sa stai nemiscat uneori pana la 2 ore. Daca nu ai lesinat nu ai simpome precum ameteli,tulburari de vedere, auz echilibru probabil nu ai nimic. la tomograf se vad toate problemele creierului mai putin gindurile, linisteste-te