Preparare:
Se taie foarte marunt ardeiul iute sau se macina (se poate folosi atat in stare uscata cat si in stare umeda). Peste acesta se toarna alcoolul ( 70-90 o).
Proportia este de 1:3 - 1:5 asta insemnand ca la o parte de ardei iute se adauga 3-5 parti de alcool rafinat sau alcool sanitar.
Compozitia se lasa la macerat aproximativ 15 zile amestecandu-se din cand in cand. Ulterior se strecoara prin tifon folosind solutia astfel rezultata.
Doza de aplicare (respectiv concentratia) difera in functie de gradul de toleranta al organismului. Se pot face teste pentru diverse concentratii succesive pe suprafete mici de piele. Daca apar iritatii sau alergii solutia poate fi diluata cu apa pana la obtinerea unei concentratii acceptate de corp.
Cum se prepara tinctura din plante medicinale.
O sticla sau un alt recipient ce poate fi astupat,se umple cu respectivele plante medicinale pana la gat,fara a se indesa, apoi se toarna peste, un rachiu din fructe sau din secara.
Sticla este lasata sa stea, bina inchisa, la loc calduros (cca 20 grade Celsius) 14 zile sau mai mul, timp in care se agita des, apoi se strecoara, iar ceea ce ramane se stoarce bine rezultand tinctura.
Pentru uz intern, amestecata cu ceai, tinctura din plante se iau sub forma de picaturi.
Pentru uz extern tinctura din plante, este recomandata pentru frectii sau comprese. citeste aici... http://www.farmacianaturala.com/tinctura.html dar ca sa nu te mai chinui o poti obtine de aici >>> http://bit.ly/Tinctura-Ardei-Iute
Kasia întreabă: