| jon22 a întrebat:

Funda.Daca înainte sa îți masori tensiunea stai cu emoții sau ești stresat de ce rezultat o sa iasă, tensiunea in momentul ala poate sa crească?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Stai cu "emotii". Da, o sa creasca. De aia este bine ca sa-ti ia tensiunea de 2-3 ori.

6 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

In mod sigur. In limbaj medical am auzit ca se numeste "stresul halatului alb".Nu toata lumea il are.
Pentru acuratetea masurarii tensiunii, am vazut la medicul meu de familie un tensiometru profesional (care se foloseste si in spitalele de cardiologie) care face 3 masuratori succesive si arata apoi media.Si aceasta medie este luata in considerare.
La aparatele casnice, este nevoie de o pauza mica intre masuratori, pentru ca aerul sa iasa din manseta de strans si sa nu dea erori. Aparatele fac si ele o medie a celor mai noi masuratori, daca te intereseaza.

| OnuOnulică a răspuns:

Da.

| FlorentinaF a răspuns:

Da. Tatal meu a trebuie sa faca un asemenea control.Stia ca nu are probleme cu inima, totul in regula, numai ca in momentul in care ii lua tensiunea l-au cuprins emotiile, inclusiv frica pentru ca ii e teama de medici si tensiunea era foarte mare. Deci, se poate intampla.

| DoarBogdan a răspuns (pentru FlorentinaF):

Sa il fi vazut pe taicamiu cum facea la medic laughing

| FlorentinaF a răspuns (pentru DoarBogdan):

Ne intalnim si aicilaughing. Deci nu doar tatal meu are probleme de genul laughing

| DoarBogdan a răspuns (pentru FlorentinaF):

Sau la stomatologlaughing Ziceai ca moare pe scaun acolo laughing