Bună!
În situaţia actuală NU poţi mânca decât supe/ciorbe ( în care să "moi" şi nişte pâine ), supă-cremă, ceaiuri, piure de cartofi frecat bine şi foarte "subţire", griş cu lapte ( preparat "subţire", chiar şi o mămăligă slobozită ( subţire ) şi cu brânză de burduf ( ori caş răzălit ), etc.
De asemenea, n-ai precizat ce tratament ai primit!
pentru durerea de amigdale, ca şi adjuvant, mai poţi folosi şi :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.
Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...
Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.
Toate cele bune şi multă sănătate.
Supa strecurata, piure cartofi sau carne data prin bender ori masina de tocat si diluata cu supa, gris cu lapte, tot ce este usor de inghitit.
Bea lichide calde, sa nu te deshidratezi.
Mancarurile sa nu fie prea reci sau prea calde, nu condimentate.
Pentru durere in gat poti lua batoane de propolis de la Plafar, intr-o zi, max doua esti ok la gat.
Dar, ca orice viroza, o sapt o sa tot iti stea pe cap
Mananca doar mancare facuta la blender si cu paiul si daca vrei sa nu te mai doar ia strepsils intensiv sau trachisan dar nu iti va trece de tot
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: