Trebuie sa-ti pui ambitia la contributie si sa te trezesti la 7 dimineata. Pune pe cineva sa te trezeasca cu forta si sa te tarasca la baie unde sa te spele indelungat cu apa rece pe fata. O sa fie greu in primele zile, dar merita. In cursul zilei nu te aseza sub nici un motiv in pat, nu sta la calculator excesiv (maxim doua ore), fa macar 4 ore de efort fizic intens, de preferat in aer liber). Seara la ora 21.00 inchide definitiv TV si calculatorul, aeriseste bine incaperea in care dormi, bea o cana de ceai caldut, fa-ti dusul de seara si apoi baga-te in pat si citeste cateva pagini. La 23.00 stinge lumina si vei adormi (poate nu din prima seara, dar daca te trezesti tot la 7 dimineata, dupa 2-3 zile vei reusi)
Eu am stat 24 de ore treaz, pentru a incerca sa-mi reglez somnul. Am reusit o zi, dar nu am reusit sa-l reglez, pentru mai mult de o zi. Ti s-a obisnuit organizmul cu orele astea. E greu sa-l modifici.Bafta!
Incearca si punete in pat pe la vreo 00:30 si uitate la tv si vezi nici as nu adormi?
Asa am patit eu anul trecut.De pe 1 septembrie m-am fortat sa adorm pe la 11-12 poti sa numeri oi ca sa adormi repede si sa te scoli la 8-9 ca sa-ti fie somn seara.
Buna! e greu sa te deprinzi cu un regim diferit, dar pina la scoala mai este!
Eu iti recomand sa te culci pe la 2-3 pentru inceput, iar apoi treptat sa treci la 1, apoi la 12)asa organismul tau se va acomoda mai rapid cu schimbarile si nu vei avea cearcane; D
Si inca un pont:pentru un somn mai linistit bea un pahar de lapte caldut cu o lingurita de miere inainte de culcare!
Succese!
Fa in timpul zilei dc care te oboseste
Primbate cu rolele toata ziua...nu stiu fa mishcare mai mult sau du-te la inot...
Si la 7-8 dim punetzi ceasul sau parintii sa te trezeasca si asa vei adormi pe la 12-1
Sa zicem ca te trezesti la 2. Bun. Trece ziua si se face 5 dimineata cand tie iti vine sa te culci. Stai treaza! pana seara la 24 sau la cat vrei sa te culci tu, ai sa adormi imediat si probabil o sa te trezesti in jur de 9 dimineata. La mine merge.
1Incearca sa eviti somnul in timpul zilei.
2Incepe sa citesti seara(adica pe la 12 noaptea sa te poti culca macar atunci)
3Seara iesi putin la o alergare sau un sport care iti place.
4Daca nu reusesti scoala o sa te puna la punct.
Am cam aceiasi problema.Incerc sa adorm si degeaba, mai mult ma enervez si asa ma trezesc pe la 5 ca ascult muzica.Cred ca circula boala liliecilor prin tara.
Am patit`o si eu asa vara aceasta dar deja de vre`o saptamana incerc sa ma obosesc si deja adorm pe la ora 1 dar totusi nu ma pot trezi inca pe la ora 8 dorm pina la ora 12.
Asa fac si eu. Pana la ora 5 chiar 6-7, sunt treaza si ma trezesc abia pe la 15-16. Am observat ca, daca fac sport, adorm mai devreme. De exemplu, de cand m-am apucat de jogging si abdomene, adorm pe la 1. Poti incerca si tu.