| jon22 a întrebat:

FUNDA De ieri de dimineata m-a "lovit" o diaree fara febra am doar niste crampe usoare pe partea stanga in rest nimic deosebit pana acum am facut numai apa ieri am luat niste smecta 2 plicuri s-a linstit un pic dar azi de dimineata a trebuit sa iau Imodium.Acum as vrea si eu niste sfaturi ca sa revin la normal

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu se opreste diareea ar trebui sa mergi la medic. Bea ceai de menta concentrat dar neindulcit, sau foarte slab indulcit. (Dulcele intretine diareea). Trebuie sa consumi multe lichide pentru ati rehidrata organismul. Ceaiuri. Mananca putin si des, mancaruri usoare. Ar fi recomandat orez fiert si morcovi fierti. Banane. O varianta de reteta naturista ar fi sa freci miezul unei banane cu sare si sa-l mananci. De maine incearca carne fiarta, cartofi fierti fara condimente prea multe care sa irite intestinul. Sanatate!

5 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Mancati orez fiert cu putina sare si beti ceai de menta. Continuati tratamentul cu Imodium (1 cp dupa fiecare scaun diareic). Daca diareea persista, mergeti la medic. http://www.i-medic.ro/boli/diareea-acuta-la-copil

| jena0000 a răspuns:

Este bine ca ai luat imodium iar pentru un efect bun se recomanda sa se administreze 2 capsule odata iar cate o capsula dupa fiecare scaun moale. Paine uscata adica pesmet. Orez fiert impreuna cu piep de pui la gratar. In general mancare uscata evita foarte mult dulciurile, iaurtul genul acesta. Mai poti manca covigei sarati asta pentru ca sarea sa retina apa sa nu te deshidratezi. Daca persista macar o saptamana trebuie sa tii regim.

| AdinaELA a răspuns:

Buna! Imodium, intr-adevar, este foarte bun.Iti recomand si niste ceai de izma.Mananca branza,paine prajita, covrigi, orez fiert in apa cu putina sare. Daca nu trece, mergi la medic.Multa sanatate!

| MiauMiauPisiPufoasa a răspuns:

Buna
Pai ceaiul de troscot si de menta o sa te scape de mica problema.
Daca nu suporti ceaiurile fa-ti paine prajita si manamca cu usturoi... O sa iti puta gura dar vei vedea ca nu o sa mai ai probleme.

bafta.kiss

| badwolf a răspuns:

Pai ia niste orez(nefiert), furazolidon sau ceai de menta.