| Melyssuka a întrebat:

Funda!(Doar fetele!) Am 12 ani. Mia venit ciclul si, nu stiu cum sa port tamponul si nu stiu ce sa fac cand am ciclu am voie sa fac sport? sa alerg sa ma joc prin clasa(la scoala) Cine ma ajuta cu cat mai multe detalii? Funda! Multumesc foarte mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ralusycretz a răspuns:

Abosrbantul il lipesti pe chilot chiar pe mijloc ca sa iti vina numai bine sa iti acopere puta cand iei chilotul pe tine. Ai voie sa te joci, sa faci ce vrei. Numai ai grija sa verifici des absorbantul sa vezi daca nu e plin. Cand e aproape plin sa il schimbi, ca sa nu te patezi. Sa nu porti un absorbant foarte mult timp, pentru ca s-ar putea sa miroase, si nu e bine deloc. In plus, cand ai ciclu trebuie sa te speli mai des ca de obicei. te speli cu dusul. Daca vrei sa faci baie, intai spala-te cu dusul si apoi baga-te in cada. Daca ai dureri de burta, poti lua cate o pastila pentru durere: nurofen, nospa, ibalgin, orice ai la indemana si e pentru durere.(ibalginul e foarte bun) Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere. happy

| Melyssuka explică (pentru ralusycretz):

Dar cum imi dau seama daca e plin sau nu?

| ralusycretz a răspuns (pentru Melyssuka):

Pai absorbantul e alb inauntru. cand e aproape tot rosu si nu mai sunt spatii albe atunc trebuie sa il schimbi.

| Melyssuka explică (pentru ralusycretz):

Ok mersi mult

15 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Tampoanele externe sunt relativ usor de folosit. ia-ti Always fiindca sunt destul de bune si se fixeaza cu usurinta de chilot. Ai grija la igiena, adica sa te speli pe organele genitale cu apa si sapun, dimineata, seara, dupa fiecare scaun si cam de cate ori iti schimbi tamponul (cu exceptia datilor cand esti la scoala).
Este chiar recomandat sa faci sport in timpul menstrei, fiindca asta, in timp, scade fluxul menstrual si reduce durerile menstruale.

| PinkPanther a răspuns:

Asta ar trebui sa iti spuna mama ta, o matusa sau o sora mai mare. oricum o ruda de sex feminin mai invarsta ca tine si mai apropiata de tine, deoarece sunt mai multe de explicat.
In fine o sa incerc sa iti lamuresc o parte din intrebari.
1. Absorbantul e cel care se lipeste de slip, tamponul e cel intern.
presupun ca la absorbant te referi. il deschizi si are o parte adeziva pe acre o fixezi in interiorul slipului, si il schimibi cand se umple.
2. Daca nu ai dureri mari, stari de rau sau scurgeri prea puternice e chiar recomandabila miscarea.

| Melyssuka explică (pentru PinkPanther):

Si cat timp dureaza?

| PinkPanther a răspuns (pentru Melyssuka):

Depinde de fiecare organism... in medie intre 3 ai 10 zile. Tu fiind la inceput o sa iti varieze numarul de zile, nu o tina de fiecare data la fel. O sa varieze si durata singerarii si perioada dintre menstruatii, si o sa se regleze cam in 2-3 ani

| Melyssuka explică (pentru PinkPanther):

Deci cam cate zile ma va tine pe mine daca astazi mia inceput?

| PinkPanther a răspuns (pentru Melyssuka):

Asta nu am de unde sa stiu

| DianaScorpio a răspuns:

De obicei dureaza intre 3 si 7 zile, depinde de la o fata/femeie la alta.

| Crucified a răspuns:

Normal ca poti.
app..is baiat

| leeya a răspuns:

Absorbantul il lipesti in mijloc, pe chilot exact de acolo de unde curge. Ai voie sa faci, sport, e chiar indicat. Si poti sa te joci prin clasa.Ar fi bin sa porti 2 perechi de chiloti fiindca esti a inceput si-o sa-ti curga mai mult. Nu trebuie sa porti pantaloni albi ca o sa se vada daca te patezi.

| alinutzapissy a răspuns:

Buna! cum sa porti tamponul iti poate spune si mama ta,sora mai mare, matusa sau o verisoara mai mare. in ce priveste sportul poti sa faci putina miscare. face bine, insa daca ai dureri mari de burta sa stai mai mult in pat cu o sticla de apa calda pe burtahappy

| Minzatu_Mihaela_1998 a răspuns:

PAI TIL PUI PE MIJLOCUL chilotului! poti face orice vrei tu, doar sa ai grija sa nu faci efort prea mare si sa iti curga prea mult sa te patezi. ti-as recomanda tampoanele BELLA. sunt ft bune pentru
domnisoarele incepatoare. sper ca te-am ajutat.

| Catalin_Marian_1997 a răspuns:

Atentie fetelor! niciodata sa nu folositi sapunul sapunul este cel mai mare dusman al zonei genitale poate provoca infectii chiar boli! asa ca spalativa in zone cu multa apa