| Cineva_1522 a întrebat:

[FUNDA] salut tuturor! Acum 2 zile, pe la 9, jucand cu prietenii mei un laptenis, am calcat stramb.Pe moment am avut o durere groaznica in jurul gleznei.Am venit acasa(intr-un picior) mi-am pus gheata peste glezna, fiindca s-a umflat(doar un pic).A doua zi am mers la spital, mi-am facut raze.Doctorul a spus ca am o entorsa urata.Mi-a pus doua atele si mi-a spus ca 10 zile nu am voie sa calc pe el. A trecut doar o zi,si deja simt imbunatatiri, nu mari dar semnificative. Intrebarea este are ceva daca dupa vreo 7, 8 zile in cazul in care nu ma mai doare sa-l dau eu jos? Nu de alta dar plec in concediu cu familie si e nasol.....Si inca ceva am auzit ca din moment ce ai facut entorsa sunt foarte mari sansele ca sa-ti rupi piciorul la aproape orice contact.Este Adevarat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Entorsa de care vorbesti are o istorie veche in cazul meu. Intr-adevar, exista riscul sa calci din nou stramb cu acelasi picior (mi s-a intamplat, si nu o singura data, dar nu mi l-am rupt). Ai grija cum calci si evita suprafetele accidentate. Imi pare rau ca nu stai in mediul rural. La tara, bunicile se pricep foarte bine sa faca frectie cu sapun. Te doare de te scapi pe tine laughing, dar in 2 zile esti ca nou, si fara atelajewinking. S-ar putea sa-ti revii mai repede de 10 zile, asa ca nu dispera. Concediul familiei tale nu va fi compromis.

| Cineva_1522 explică (pentru dannyel86):

E un semn bun ca ma manaca glezna?

3 răspunsuri:
| Empathizer a răspuns:

Nu risca sa scoti ghipsul inainte de perioada recomandata de ortoped. Apoi il poti scoate si singur. Poarta o fasa elastica inca vreo saptamana dupa ce scoti ghipsul. Si nu-ti face griji, nu esti mai susceptibil sa faci fracturi din cauza ca ai avut entorsa. Evita doar situatiile care ar putea provoca astfel de accidente.

| AnaaM a răspuns:

Mai bine nu calcape picior 10-11 zile ...mai bine sa fiii sigur ca nu ti se mai intampla nimic rau.