| IonutSony a întrebat:

FUNDA.Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.Pe parcusul lunii Septembrie am facut dragoste cu prietena mea de mai multe ori.De fiecare data am folosit prezervativul si totul a fost ok eu verificand prezervativul cu apa.Pe data de 19 Septembrie am facut dragoste si la un moment s-a spart prezervativul a pocnit ca un balon s-a auzit destul de tare. Exact cand voiam sa indroduc penisul in vagin.Era al doile numar in acea seara dar intre eu am urinat si m-am spalat si normal folosind si prima data prezervativul.O ejaculare nu a existat nici macar nu eram aproape.Prietenei mele trebuia sa ii vina menstruatia la sfarsitul lunii 29-30.Azi suntem in 2 si nu a dat nici un semn dar in schimb are acelasi simptome ca un fiecare luna.Marirea sanilor si dureri de burta(crapme)Ea are cam aceleasi simptome pre-menstrualale luna de luna deci nimic nou.Acu intrebarea este exista vreun risc de sarcina? Astept pareri si sfaturi.Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| vangaelis a răspuns:

Nu este nici un risc. stai linistit

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sindrom premenstrual, nu "simptome pre-menstrualale", da?
Să facă un test de sarcină!
Pa, pa.

| KodrutZ a răspuns:

0.(0)1% risc. Stai linistit, in principiu. happy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă NU ai penetrat-o neprotejat DUPĂ ce s-a rupt prezervativul, atunci NU există risc de sarcină!

Dacă aţi continuat actul sexual FĂRĂ prezervativ, atunci este POSIBILĂ o sarcină!



Eventual, COPIAZĂ răspunsul meu şi du-l prietenei tale :

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt NORMALE astfel de dereglări/întârzieri şi NU ai de ce să te îngrijorezi!

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1 an, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.

Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.


Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


Ori ceai sau tinctură/extract din/de mlădiţe de zmeur - vezi detalii la linkul :
http://magazin.remediu.ro/ceai-zmeur-frunze-50-gr-dacia-plant-683.html

http://www.naturaplant.ro/produse/591/Extract_din_mladite_de_Zmeur

http://www.sanatate-si-frumusete.ro/....../index.php


Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai precizat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).


Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Are sindrom premenstrual frate, invata sa te exprimi.
Exista bineinteles.
I cel mai rau caz ar fi bine sa faca un test de sarcina.
Cu placere!
Te pup!

| Eduardoo10 a răspuns:

Prietene alta data sa ai grija insa nu exista nici un risc la fete se mai poate intampla ca sa intarzie menstruatia asa ca nu te stresa!