Îți spun cum îmi fac eu.
Pun în blender 2-3 banane bine coapte, jumătate de pahar mare de iaurt simplu, 1-2 linguri de făină de migdale (dar poți pune și mai mult), o lingură de ulei de cocos dacă am, 2 lingurițe de cacao cu vârf și 1-2 gălbenușuri crude de ou. Vreau să spun că-mi ține de foame chiar și câteva ore bune. Spre exemplu îl mănânc dimineața pe la 8, iar la orele 1-2 abia începe să mi se facă foame.
Numai că trebuie să ai grijă cu ouăle, să fie foarte proaspete sau să fie cumpărate de la o sursă de încredere. În general le iau de la țară de la bunica mea, dar acum iarna mai folosesc de la magazin că nu am încotro. Nu se simte gust aiurea de la gălbenușuri.
Mulțumesc de sfat, le mănânc și fierte și crude și nu am avut niciodată probleme de la ele, dimpotrivă Și nici nu voi avea.
Oricum, eu ți-am dat doar o idee, poți scoate din "rețetă" ouăle, pentru că nu sunt obligatorii. De fapt, o poți adapta așa cum dorești, cu ce fructe vrei în funcție de anotimp (căpșuni, cireșe, piersici, struguri etc.), baza sunt bananele și iaurtul/laptele.
Am citit, știu să citesc, nu mă subestima atât de grav. Ba chiar am trecut cu brio clasa I. Am luat și bac-ul mai apoi. Știu chiar și să scriu, probabil deja ai observat asta.
Am citit mesajul tău, pentru că altfel nu îți răspundeam la el. Din moment ce blamezi atât de mult "avidina", am făcut o legătură în minte cum că prin împiedicarea absorbției proteinelor aș putea avea oarece probleme de la ouăle crude. Așa cum ai aflat, nu am.
Nu sunt copil mic și nici nu mă uit la rocky, de fapt nici nu știu ce e aia. De fapt, dacă ai fi fost cu adevărat informat, ai fi știut că AVIDINA se găsește doar în ALBUȘUL neprocesat termic, nu și în GĂLBENUȘUL crud.
Pe viitor, evită URLATUL virtual cu majuscule, pentru că pari a avea un ton ISTERIC față de cei care citesc. E un simplu sfat.
Din respect pentru utilizatorul care a pus întrebarea, voi încheia discuția aici. Nu vreau să-i umplu postarea cu răspunsurile aferente acestei mici dispute.
La revedere!
Aa și am uitat, dacă îl vrei mai dulce îi mai pui miere de albine, sau dacă nu îi poți pune bucățele de curmale, numai că acelea se dau mai greu prin blender și se cam lasă la fundul vasului.