Un consult ginecologic obisnuit, precum cel pe care l-ai facut imediat dupa inceperea vietii sexuale.
Daca n-ai mai fost la ginecolog, iata in ce consta:
Intai se poarta o discutie: cand ai avut prima menstruatie, cum sunt menstruatiile, cand ai avut ultima menstruatie, cand ti-ai inceput viata sexuala, ai parteneri multipli, ce metode de protectie folosesti, ai ceva probleme legate de viata sexuala.
Apoi te dezbraci partial, incat sa-ti expui oraganele genitale (daca ai fusta, iti dai jos doar chilotul si apoi iti vei ridica fusta, e mai putin ciudat). Te vei urca pe o masa speciala, care are doua suporturi pentru picioare, asa incat sa ti le tine ridicate si mult departate. Ginecologul iti va inspecta vulva, apoi cu blandete, cu ajutorul unor valve (arata ca litera L si sunt facute din metal) iti va departa usor, cu blandete peretii vaginului pentru a examina vaginul si colul uterin. Cu un tampon de vata sau o periuta (ca cea de dinti) va sterge colul uterin pentru a recolta testul Papanicolaou. Daca ai secretii, va recolta separat proba de secretie cu un alt tampon de vata. Apoi, va indeparta valvele si va introduce doua degete in vagin (tuseul vaginal). Cu cealalalta mana iti va apasa usor pe burta, asa incat sa palpeze uterul, ovarele si trompele. Si atat.
Tot consultul este usor neplacut, dar in mod normal, daca esti sanatoasa nu trebuie sa fie dureros.
Pudoarea nu are nimic de-a face cu consultul ginecologic, medicul te priveste ca pe o pacienta, nu ca pe o femeie. E ca si cum ti-ar fi rusine sa cumperi paine de la alimentara (care se ocupa cu asta).
Mda pai eu inca nu mi-am inceput viata sexuala...deci nu stiu la ce sa ma astept...