| VoicuStefanDaniel a întrebat:

Gastrita se poate transmite prin saliva? daca bei suc dupa omul bolnav cu gastrita sad? sau Heli bacter? eu de cand am inceput scoala, am un elev bolnav cu gastrita bine el are mai multe probleme cu inima si ficatul, si n-am patit nimic, mancam hamburgeri beam cola, intr-o seara mi s-a facut rau am vomat, si de atunci a trebuit sa tin regim 2 sapt ca sunt intoxicat la stomac etc. acu in ziua de azi inca mai am mici greturi noaptea dc?sad va rog un raspunss

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Gastrita are multiple cauze> al; imentatia incorecta, administrarea de medicament toxice pentru stomac, consumul cronic de alcool, infectia cu Helicobacter pylori. Primele nu se pot transmite nicicum, infectia cu helicobacter pylori se transmite prin saliva si folosind in comun aceeasi vesela. Nu am auzit insa sa se transmita in clasa, cel mai probabil nu se transmite.
Greturile noaptea nu sunt semne de gastrita, cauta o alta cauza. Poate ai mancat din nou ceva incorect si ai incalcat regimul si de aceea ai aceste greturi. Discuta cu medicul care te-a diagnosticat, mi se pare greu de crezut ca ti-a recomandat un regim de doar doua saptamani, poate ai inteles tu gresit si nu urmezi corect regimul recomandat

| VoicuStefanDaniel explică (pentru Brigaela):

Eu am baut suc dupa el dar nu cred ca a scuipat in el doar am baut dupa el, si chiar 2 sapt mi-a zis brigaela, dupa accea cand am inceput sa mananc normal nu am mai avut nimic adica mancam normal, acu 2-3 zile iar imi vine mici greturi... eu mananc cartofi, bucata bine rar bucata si mai mananc si carnati de porc... m-am lasat de sucuri si de dulciuri, acu 4 zile a venit la mine niste oaspeti am mancat si eu nitele toffife doar atat, mie imi vine mereu sa ragai dar nu ragai tare incett nu sunt balonat nu nimic ce naiba sa am chiar nici eu nu mai stiu sad

| Brigaela a răspuns (pentru VoicuStefanDaniel):

Trebuie sa discuti cu medicul tau. Din punctul meu de vedere, ai tinut un regim prea scurt si practic nu te-aiu vindecat, ai o diskinezie biliara determinata de alimentatia incorecta, care nu are cum sa fi suferit vreo imbunatatire in doar doua saptamani de regim. Dar asta este parerea mea si stiu ca tu ai spus ca esti absolut convins ca nu este corecta si ca medicul ti-a confirmat ca nu am dreptate. Totusi, evolutia ta arata ca probabil eu am dreptate, daca consideri corecta opinia mea, simptomele pe care le prezinti sunt absolut normale. Ai doua variante: fie reiei regimul si nu te abati de la el macar 6 luni si vezi daca simti imbunatatiri semnificative atunci, fie nu respecti nici un regim si te obisnuiesti cu greturile ca fiind parte din viata ta (pana apar simptome mai neplacute)

7 răspunsuri:
| Anonimuserr a răspuns:

NU, sub nici o formă. Încă nu s-a descoperit acest lucru că gastrita să poate fi transmisă prin salivă. Nu este un virus. Este doar o afecțiuen a stomacului.

| VoicuStefanDaniel explică (pentru Anonimuserr):

Da frate gastrita, dar helicobacter pylori crying? eu am baut apa dupa unu adica suc... de ce in fiecare seara acum am mici greturi? nu mai beau sucuri nici dulciuri crying ma sperie rau de tot frrate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gastritata NU este contagioasa! NU se poate transmite prin nici un mijloc! este din vina te pentru ca mananci nesanatos. pentru mai multe detalii da-i un search pe google!

| VoicuStefanDaniel explică (pentru anonim_4396):

Da, dar helicobacter pylori?

| anonim_4396 a răspuns (pentru VoicuStefanDaniel):

DESPRE helicobacter pylori gasesti ceva util aici :http://www.sfatulmedicului.ro/......ylori_6637