Eu sunt o sustinatoare a vaccinarii si m-am vaccinat, atat eu cat si toata familia mea. Dar nu te sfatuiesc sa te vaccinezi daca medicul nu iti recomanda. Nu are rost sa testezi tu un produs care nu este recomandat categoriei tale de varsta. Vaccinul in sine nu te pune in nici un pericol, evident nu te ingrasi, iar reactiile alergie sunt foarte rare. Dar nu este verificat pentru varsta ta. Eu cred ca in curand va cobori varsta la care vaccinul este sigur si vei putea face si tu vaccinul fara sa te expui la boala.
Crazyflyingat, toate vaccinurile contin bacterii sau virusuri moarte sau mult atenuate, mama ta ar trebui sa stii asta, e insasi principiul vaccinarii.
Nu mai sta pe ganduri, fa-ti vaccinul este spre binele tau, nu vezi cati oameni mor pentru aceasta boala.
Daca n-ai implinit 16 ani nici nu ti-l face.Trebuie sa prezinti si buletinul. Ceilalti membri ai familiei trebuie sa se vaccineze ca sa te protejeze pe tine.
Crazyflyingcat asta era si ideea, toate vaccinurile contin virusi care nu sunt agresivi pentru a produce anticorpi care sa fie rezistenti la virusii agresivi. Un vaccin inseamna o doza de virusi care nu sunt agresivi folositi pentru a imuniza corpul creind anticorpi. Te sfatuiesc sa nu mai crezi in zvonurile astea chioare si stupide si in teoriile conspiratiei.
Eu zic sa-ti faci vaccinul, este spre binele tau, niciun om nu a patit ceva grav si semnificativ de la vaccin dar au murit oameni de la gripa.Sanatate.
In niciun caz sa nu il faci. Mama mea este asistenta (in devenire) si mi-a zis ca accest vaccin contine chiar virusul. Sa nu ai incredere in vaccinul asta. Sa iti zic ca boala si vaccinul l-au inventat bioteroristii. Acestia vor sa facem vaccinul ca sa dam coltul. Ei ne vor raul. Cel mai bun sfat: NU IL FACE!
Mama mea e asistenta si mi-a zis ca acest vaccin nu are reactii adverse pe moment, acestea vor aparea in aproximativ 5-6 ani. Poate oate cauza chiar si moartea, eu nu mi-l voi face in niciun caz, cred ca ce vor ei e sa scada populatia...Mai ales cu criza asta si lipsa banilor...
Eu unu la 16 ani fara 4 sau 5 luni nu l-am facut am auzit la un radio ca te face sa te ingrasi. plus ca sunt unele reactii adverse tot la radio am auzit ca din 100 persoane cam 3-5 au avut umflaturi pe piele. ca niste basici. nu mam riscat.