Gripa porcina se ia de la om la om prin intremediul aerului, de acea este o gripa foarte periculoasa.Focarul de infectie este in Mexic, de unde s-a extins.Citeam azi pe internet ca in urma aparitiei de noi cazuri in Spania, Austria, Italia, Noua-Zeilanda, OMS vrea sa ridice starea de alerta la gradul 5.
Persoanele care intra in contact cu porcii au mai multe sanse de a lua acest virus, gripa porcina este o boala a porcilor care a suferit o mutatie genetica si s-a transmis la oameni. de la om la om se poate transmite prin aer (prin simplul fapt de a respira), simptomele sunt : friguri, durerei puternice de cap, dureri musculare, febra, tuse, oboseala, etc. nu se transmite prin carnea de porc. in Europa deja au aparut cazuri. Spania, Germania, Anglia.
Am auzit si eu de gripa aceasta
din cate am auzit se ia din aer
o pot lua si oamenii...
am auzit la tv k daca ajunge in romania suntem pregatiti deja pentru asta
Nu se ia de la porci. I se spune "porcina" pentru ca porcul este singurul animal care poate purta toate tulpinile de virus din cate am inteles.
Tocmai din aceasta cauza, pentru ca provoaca confuzie, se discuta sa i se schimbe numele in gripa nord-americana.
anonim_4396 întreabă: