S-ar putea sa ai o infectie cu Streptococ. Amigdalita apare si se manifesta ca urmare a unei infectii bacteriene, streptococul specific fiind prezent in peste 80% din cazuri.Frecventa imbolnavirilor de amigdalita este mai mare cu precadere in anotimpul rece si in perioadele cu schimbari bruste de temperatura. Fa-ti un exudat faringian ca sa vezi exact ce germene salasluieste in gatul tau.
Sa nu-ti scoti amigdalele. Ele sunt legate de sistemul imunitar si nu este prea bine sa ramai fara ele. Mergi la medicul de familie, te duci unde te trimite pentru analize (exudat faringian) si apoi iei tratamenul pe care ti-l da el, cum ti-l da el nu dupa ureche. Cu antibioticele nu este de joaca, daca nu respecti tratamentul te trezesti cu microbi mai puternici, sau poate iti distrugi flora bacteriana intestinala. Dupa ce trece tratamentul, sau chiar de acum, ai grija la dieta ta, activitatea fizica, somn, stres, etc. Acestea au un impact asupra sistemului imunitar, poti sa ti-l intaresti asa sau poti sa ti-l strici mai tare.
Poti lua ospen este antibiotic 1 tableta la 8 ore. Daca esti alergica la penicilina nu lua ospen. Dar mai bine incearca cu violet de gentiana, 2 picaturi pe limba fara sa inghiti sau dai cu sare in gat, dar poti sa iei faringosept sau decasept.
Amigdale se numesc. Amigdalita reprezinta o infectie a amigdalelor. Termenii medicali care contin sufixul "-ita" semnifica o infectie.
Du-te la medicul de familie sa consulte problema si sa-ti prescrie dupa caz niste antibiotice. Ti-as sugera sa nu iti scoti amigdalele, pentru ca sunt niste componente importante ale sistemului imunitar.
Insanatosire grabnica!
Du-te la ORL si/sau la medicul de familie, care se va uita in gatul tau unde se vede daca ai ceva la amigdale sau e o raceala, rosu in gat sau orice altceva. In general, amigdalita apare la copii si in sezoanele reci, desi eu am facut-o mereu vara. Apropo, infectia in sine se numeste "amigdalita", deci te dor amigdalele. Sufixul "ita" reprezinta asa-zisa infectie la nivelul amigdalelor.
Incearca sa iei niste pastile pentru raceala. Si scosul amigdallelor este o solutie, dar doar daca ti se intampla foarte des sa te doara.
Eu nu ti-as putea raspunde Decat sa iti zic tie aiureli si sa te prostesc mai bine ai merge la medic. Si eu am avut acea problema, din cauza ca umblam descult. Mi-a trecut dupa o vreme.
Amigdalita reprezinta umflarea amigdalelor. In mod frecvent este cauzata de o infectie bacteriala, iar alteori un virus poate fi cauza. Amigdalele ajuta la filtrarea bacteriilor si a altor microorganisme pentru a preveni infectarea organismului. Uneori insa, sunt coplesite de infectiile virale si bateriale, se inrosesc si se umfla producand amigdalita. Deoarece amigdalele sunt pozitionate la nivelul gatului, in spatele limbii, simptomele unei amigdalite sau a unei faringite streptococice sunt asemanatoare.
Amigdaloctemia- extirparea chirurgicala a amigdalelor este recomandata dupa virsta de 4 ani, si doar in cazul unor amigdalite repetate, a unor amigdale foarte mari care impiedica respiratia, sau a reumatismului poliarticular acut si nefritei. In cazul existentei unui fond alergic amigdaloctemia este contraindicata. Numai medicul poate decide asupra acestei interventii chirurgicale.
Simptomele amigdalitei si faringitei streptococice pot fi:
* dureri in gat;
* febra mare timp de 3-5 zile (38. 5-40. 5�C);
* dureri de cap;
* voma;
* puncte albe pe amigdale sau in gat;
* durere la inghitire;
* amigdale inrosite si umflate;
* ganglionii gatului umflati si durerosi;
* rosu in gat;
* dureri de burta.
Iata si tratamentul:
Administrarea antibioticelor in cazul infectiilor virale s-a dovedit ineficienta si nu se recomanda. Simptomele in cazul acesta vor incepe sa dispara cand organismul isi declanseaza sistemul de auto-aparare; recuperarea avind loc in 7-10 zile. Pentru ameliorarea durerilor in gat si a problemelor ce le cauzeaza sunt recomandate:
* Medicamente antitermice (acetaminofen - paracetamol, ibuprofen, novocalmin)! Copiilor sub 12 ani nu li se poate administra aspirina datorita pericolului sindromului Reyes.
* Gargara cu apa calduta si sare (1/4 lingurita de sare dizolvata intr-o cana de apa).
* Adultii si copiii mai mari pot folosi bomboane pentru usurarea senzatiei de arsura in gat (ex. Halls) sau pot suge cubulete de gheata.
* Consum mare de lichide caldute sau reci (se evita orice lichid sau aliment fierbinte, acestea putind irita mai rau gatul), alimente usor digerabile si cit mai fluide.
Insanatosire grabnica.
Vlalslsl întreabă: